A nők versenyhelyszínei is áttértek Európába és a Közel-Keletre, a már mondhatni szokásos februári Arab Emírségekben zajló tornát például a héten rendezik. Nem véletlen, hogy a legnagyobb nevek ezt eseményt választották, s nem a linzit, hiszen itt háromszor akkora az összdíjazás.

Így jöhetett létre egy kis túlzással "roncs derbinek" is nevezhető párosítás, ahol a szebb napokat is megélő Karolina Pliskova a GS győztes Garbine Muguruzaval csap össze.

Pliskova visszaesése is szemmel látható, nincs meg az a magabiztosság, ami korábban, nem véletlen, hogy az idei Australian Openen Linette ellen kikapott, ha meglett a korábbi masszivitás és félelem nélküli játék, akkor leütötte volna a pályáról a vékonyka lengyel lányt. A 20. helyig esett vissza a cseh,de akkor mit mondjunk a venezuelai születésű kétszeres Grand Slam bajnok Muguruzaról.

Nála is az erős a dominancia, irányítás vitte a prímet a játékba, de, ha nincsen meg a kontroll és mentálisan nincs egyben a versenyző, akkor a hibaszámok is gyakoribbak, nem véletlen, hogy a 83. helyig zúgott vissza Garbine.

Itt nagy változások kellenek, főleg fejben kell újra összerakni a spanyolt, mert a játéka nem kérdés megvan a sikerek eléréséhez.

Az egymás elleniben fölényes 9-2 -es Pliskova vezetést könyvelhettünk el, ami mutatja Pliskova fölényét alapból is. Sajnálatos, hogy mindketten szenvednek jelenleg a karrierjüket tekintve, de a mélyebb gödörben egyértelműen az ibériai van. Nálam így ez egyértelmű Pliskova siker lesz, ahol a több ki nem kényszerített hiba is fog dönteni a mérkőzés kimeneteléről.

Pliskova, Karolina - Muguruza, Garbiñe: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp