Nem tudok elmenni Gurus írás nélkül emellett a majdhogynem duplázós odds mellett.

Kedden este a Vasas-Honvéd párharccal folytatódnak a Magyar Kupa küzdelmei a 2023-as naptári évben. Jelenleg nyolcaddöntő mezőnyében járunk, s az igazi nagyüzem szerdán lesz. Egyrészről a nap slágermeccse a Győr-Debrecen "nyugat-kelet", viszont a kora délutáni órákban sem maradunk meccsválaszték nélkül.

Nekem rögtön szemet szúrt a Fradi-verő Iváncsa mérkőzése a nem is olyan régen még NB1-es Budafok ellen.

Kijelenthető, hogy az idei kupaszezon legnagyobb bravúrját az Iváncsa érte el, amikor ősszel hosszabbításban kiejtette a címvédő Ferencvárost. A településen gyakorlatilag népünnepély vette kezdetét, s a helyi "hősökről" az országos sajtó is napokon keresztül cikkezett. Így bizonyára kellő önbizalommal és kedvvel várhatják a Budafok elleni, szintén hazai megmérettetést.

Iváncsán egyébként tényleg egy jó csapat verődött össze, s könnyen lehet, jövőre már az NB2-ben láthatjuk a harmadosztály Közép-csoportjának aktuális listavezetőjét.

Lássuk mi a helyzet Budafokon. Bevallom nekem annyi maradt meg róluk, hogy NB1-es kiesésüket követően komoly mélyrepülésbe kerültek még a másodosztályban is, s félő volt, hogy rögtön kizuhannak a harmadvonalba. Ekkor visszahívták Csizmadia Csabát a kispadra, s nem tudom mi lett vele, de az biztos, hogy a Budafok kivívta a bennmaradást, ám mostanra már Mátyus János ül a kispadon. A keretet átnézve jónéhány élvonalat megjárt játékos megmaradt a klub berkein belül. Ilyen például Jagodics, Filkor, Vaszicsku, Fótyik, vagy éppen az NB1-ben több találatot jegyző Kovács Dávid.

Az együttes egyébként idén jobb szezont fut, mint tavaly. Jelenleg 11. helyen tanyáznak az NB2-ben. A kupában eddig a megyei szinten lévő Bölcskét (1:2), valamint kisebb meglepetésre a Szegedet verték a Promontor utcában (1:0).

Összességében adott két együttes, melyek között látszólag osztálykülönbség van, azonban könnyen lehet, hogy mindez nem mutatkozik majd meg a pályán. Az Iváncsa megmutatta ősszel, hogy kellő lelkesedéssel, akarással, és némi szerencsével óriási meglepetéseket lehet véghezvinni. Minden bizonnyal kőkeményen rágós falat lehet a kiscsapat a Budafok számára. Amondó vagyok, hogy ebből jó kis adok-kapok meccs kerekedhet ki. Az időjárás is némiképpen enyhébb lesz, mint a hét elején, elvileg napsütés várja a csapatokat, bár a talaj állapota lehet hagy maga után majd némi kívánnivalót.

Mindenesetre engem nagyon meglepett, hogy egy 2.5 overre ilyen jó szorzót kínálnak nekünk az irodák. Bízom benne, hogy esik valamelyik oldalon egy korai gól, ami nyíltabbá teheti a meccset. Reményeim szerint a hazaiak bátor focival rukkolnak elő, meglepetésre kényszerítve ezzel a Budafokot.

Tippem: 1:2-re nyer a Budafok

Ivancsa - Budafoki MTE-Újbuda: Gólok száma - Felett/alatt tipp