A legjobb nyolc közé kerülés a tét a német kupában szerda este. A mérkőzés egyértelmű esélyese a bukik szerint a Dortmund, de a hétvégi meccse után a Bochumot sem szabad leírni. Valódi gólzáporos meccset várok.

A Bochum eléggé pocsékul teljesít idén azt követően hogy tavaly simán tudtak bennmaradni 13.helyen 42 szerzett ponttal. Ennek még a fele sincs a kasszába ebben az idényben, pedig már bőven túl vannak a féltávon a csapatok, így egy erős tavaszt kéne produkálniuk ahhoz hogy ne legyenek álmatlan éjszakáik a kiesés elkerülése végett. A hétvégi Hoffenheim elleni meccsre viszont lehet alapozni. Egészen váratlanul jól játszottak, amihez persze kellett egy gyenge ellenfél is, de még is csak egy kiesési rangadó volt ahol 5 gólt is lőttek a szokásos kapott találatok mellett. Az 5:2-es győzelem levehet egy kis terhet a vállakról, felturbózhatja a játékosok önbizalmát, tapasztalhatták hogy tudnak ők gólokat szerezni amivel korábban többször meggyűlt a bajuk. A védelmükre amúgy sem alapozhatnak, konkrétan átjáróház, senki nem kapott több gólt náluk a Bundesliga mezőnyben. Amit viszont nem lehet elvenni tőlük hogy zsinórban ötödik hazai sikerüket arattak Thomas Letsch vezérletével ami elképesztő, azok fejében hogy azelőtti négy meccsen a szezonban győzelem nélkül maradtak saját közönségük előtt. Valamit nagyon megéreztek és mivel még sosem nyertek német kupát szerintem mindenféle vesztenivaló nélkül nekimennek a Dortmundnak. Hétvégén úgyis a Bayernhez látogatnak ami eleve egy veszett ügy (1-0-9 vendégként). Most kell odatenniük magukat és bár a Dortmund bivaly erős és ezt a sorozatot mindig is komolyan vette/veszi (utolsó 11 kiírásból 6x döntőztek), néhány gólt guríthatnak nekik aztán meglátják az mire elég.

A vendégek sem restek gól gazdag meccseket tolni. 2023-ban végre megtáltosodtak és "Dortmund szinten" lövöldözik a gólokat. Négy bajnokin 13 alkalommal találtak be, minden meccsüket nyerték, így szinte senkit sem érdekelt az hogy a védelmük olykor mekkora buta hibákat követett el és szinte minden meccsen kaptak gólt, az Augsburg ellen például hármat is.. Döntő időszak elé néz a csapat ugyanis a bajnokságban sincs messze a Bayern, pár nap múlva pedig a Chelsea elleni rendkívűl fontos BL párharc kezdődik meg. Így talán a fejekben valahol már az a meccs/meccsek járhatnak és lesznek kihagyások amit a Bochum büntetni fog. Ellenben bármilyen összeállításban is vezényli pályára csapatát Terzic, ebben a gárdában mindig benne van a gól. Elvileg Haller nem kezd, Adeyemi játéka viszont szinte fix, miután a Werder ellen eltiltás miatt nem fog tudni játszani, illetve Reyna is kezdhet aki csereként beállva folyton betalált az elmúlt meccsein.

Tippem minimum 4 gól.

Bochum lehetséges kezdő11:

Riemann; Jankó, Ordets, Masovic, Soares; Losilla, Kunde; Asano, Stoger, Holtmann; Hofmann

Dortmund lehetséges kezdő11:

Kobel; Wolf, Sule, Hummels, Guerreiro; Dahoud, Ozcan; Adeyemi, Reyna, Malen; Moukoko

VfL Bochum - Borussia Dortmund: Gólok száma - Felett/alatt tipp