A hétközi kupameccseket követően folytatódnak a küzdelmek az OTP Bank Ligában, ahol a péntek esti nyitómeccs egy igen érdekes párharcot takar a Mezőkövesd és a MOL Fehérvár együttesei között.

Ugyebár, aki rendszeresen követi a honi foci eseményeit, az pontosan tudja, hogyan gyötrődik a Videoton gárdájára hétről hétre. Gyakorlatilag a fehérváriak 2-3 éve fokozatos lejtmenetben vannak, s a klub vezetősége képtelen olyan szakmai stábot összeverbuválni, akik képesek lennének ezt a magyar viszonylatban kiemelt háttérrel rendelkező csapatot bajnok-aspiránssá építeni.

Jelenleg ott tartunk, hogy az eddig megszerzett 20 egységével a Vidi hátát szépen simogatja a kiesés szele, holott minden rivális klub edzője kiemeli a meccseik előtti sajtótájékoztatón, hogy ez a csapat játékerőt tekintve nem ott szerepel, ahol valójában lennie kellene.

Ezt a nyilatkozatot most éppen Kuttor Attila szájából hallottuk, aki ugyan a szezont még a Vasas kispadján kezdte, ám az angyalföldiekkel nem ment a szekere az élvonalban, ennél fogva útjaik elváltak. Kuttor visszatért Mezőkövesdre, s csodák csodájára jelenleg az NB1 egyik leghatékonyabb trénere lett. Irányítása során ugyanis hamvaiból támadt fel a Kövesd, elmozdult a kiesőhelyekről, s a Fehérvárhoz hasonlóan ugyancsak 20 egységgel rendelkeznek.

Míg azonban a piros-kékeknél lejtmenetet tapasztalunk forma szempontjából, addig a közelmúltban a Matyók serényen gyűjtögetik a bennmaradáshoz szükséges egységeket.

A 2023-as naptári év is ezt a tendenciát támasztja alá. A Huszti Szabolcs vezette Videoton előbb kikapott Kecskeméten (2:1), majd a Dzsudzsák irányította Debrecennel kényszerültek pontosztozkodásra a Sóstói stadionban (1:1). Ugyan az egykori magyar válogatott tréner elmondta, hogy javulást látott a kecskeméti produkcióhoz képest, most már egyértelműen a győzelem kell ahhoz, hogy a csapat körüli kedélyek kissé lenyugodjanak, s némiképp enyhüljön a nyomás a vállakon.

Ezzel szemben a Mezőkövesd előbb a Puskás Akadémiát mattolta otthon (1:0), majd Zalából hozott el értékes egy pontot a múlt hétvégén (0:0). Ráadásul a Kupában is ott vannak a legjobb 8 között.

Amondó vagyok, hogy itt most egy jó kis péntek este csörte kerekedhet ki, reményeim szerint gólokkal. A fogadásom fő motivációját a Fehérvár győzelmi kényszere adja. Azt már senki sem fogja könnyen lenyelni, ha ezúttal sem tudnak nyerni Dárdai Palkóék. Ott már akkor Huszti Szabolcs alatt is elkezdhet remegni a kispad véleményem szerint. A Kövesden pedig látható, hogy Kuttor kinevezése óta egyértelműen feljavult. Lassan már-már 3 évvel ezelőtti, igen sikeres időszakukat idézik. Hazai pályán pedig még inkább rágós falatnak bizonyulhatnak, különösen olyan hullámvölgyben lévő együttesek számára, mint a Fehérvár.

Én vendégoldalról mindképp várok találatot, egyszerűen muszáj lesz a Fehérvárnak nyomnia. Ugyanakkor véleményem szerint annyi potenciál a Matyókban is van, hogy elsősorban Drazic révén legalább egyszer megzörgessék Kovács Dániel hálóját.

Tippem: 1:1-es döntetlen

Mezőkövesd - MOL Fehérvár: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp