A mérkőzés, amitől mindenki sok pontot vár, hiszen a Minnesotának Rudy Gobert érkezésével sem a védekezés az erőssége, míg a Memphis azért annyira nem kiemelkedő ebben a mutatóban. Ellenben, mindkét gárda top10-es dobott pontok tekintetében, így, ha csak az elsődleges statisztikai mutatókat nézzük, ez szimpla 240 pont körüli találkozó.

A helyzet viszont ennyire nem egyszerű, ugyanis a def. rtg. alapján (ami azt mutatja meg, hogy hány pontot engedélyez az adott csapat az ellenfélnek egy bizonyos védekezi mennyiségre levetítve), mindkét csapat ott van az élmezőnyben - ez a mutató már közelebb áll a védekezési hatékonysághoz, mint a bekapott pontok átlaga -, Memphis a 3. legjobban védekező gárda, míg a Minnesota a 11. helyen áll. A palánk alatti játékot tekintve mindkét gárda ott van a legjobbak között, köszönhetően az olyan magasembereknek, mint Gobert és Adams.

Utóbbi, Steven Adams már pár hete sérüléssel bajlódik, így a Memphis védekezését érzékeny veszteség érte, ez azonban nem befolyásolta a csapatot, ha lehet azt mondani, akkor még jobban összekapták magukat védekezésben, mint korábban. A Minnesotánál is jót tett, hogy a gárda egyik legjobbja, Karl-Anthony Towns megsérült, nélküle sokkal jobbak. Védekezésben sem estek szét, sőt, koncentráltabbak.

Ha ezekhez hozzátesszük, hogy egymás elleni meccseiken is a kevés pont dominált ebben az idényben, akkor kissé érthetetlen, miért vették 235 pont környékére a határt. A Minnesota underdogként az esetek többségében ugyan overes meccseket játszik (9-6), de a Memphis favoriként és hazai környezetben próbál a védekezésre koncentrálni, valószínűleg ez lesz majd a dominánsabb a két csapat mérkőzésén.

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp