Olyan védőkkel, mint Kawhi Leonard és Paul George, valószínűleg a liga legjobban védekező csapata lehetne a Clippers (így is a top10-ben vannak), ha mindkét játékos tartósan egészséges lenne. Ez azonban sajnos nem jön össze, szenved a Clippers, mert sokszor nem képesek a legjobb gárdát a parkettre küldeni sérülések miatt. Bosszantó, hétközi cserehatáridő lejárta előtt épp emiatt még lépett is a gárda, több játékostól megszabadultak, majd az idő eldönteni, hogy ez jó döntés volt-e.

A Milwaukee Bucks szezonja hányatott, ami annak is köszönhető, hogy náluk is sokan bajlódtak sérüléssel. Giannis Antetoukoumpo a mérkőzések 20%-át kihagyta, ahogyan Jrue Holiday is, így két legjobb pontszerzőjét nélkülözte Mike Budenholzer, hogy Khris Middletonról ne is beszéljünk, aki épp most tért vissza egy hosszabb kihagyás után. A gárda a szezon második felére kezd összeállni, mostanra mindenki felépült.

Ritka pillanatok egyike volt idén, de Bobby Portist leszámítva, mindenki bevethető náluk, ami az elmúlt időszakban egy nyolc győzelemből álló szériát eredményezett. Ehhez társult a jó védekezés, nagyobb csapatokat rendre ezzel fogták meg. A Milwaukee back-to-back lesz, hiszen előző nap szintén Los Angelesben játszottak, akkor a Lakerst győzték le egy kiváló harmadik negyednek köszönhetően.

Senki sem szakadt meg a játékosuk közül, ami azért is fontos, mert a back-to-back statisztikákat áttekintve, az egyik legjobb mutatókkal rendelkezik a Bucks. A második meccseken ebben az esetben rendre koncentráltabbak védekezés terén, sokkal kevesebb pontot engedélyeznek a riválisoknak. Az esetek nagyobb részében nyerni is szoktak, de ez utóbbit érdemes óvatosan kezelni, mert idegenben underdogként bőven negatív a mérlegük.

Minket viszont csak a dobott pontok érdekelnek, ebből is a kevés, amihez jó partner lehet a több játékosát elcserélő Clippers. A hazaiak azért a maródiak ellenére is ott vannak a top defenzív gárdák között. A fontosabb meccseken igyekeznek hazai pályán 110 pont alatt tartania riválisokat, mivel túldobni jobbára egyiket sem tudják. Ezekből kiindulva lehet jó opció erre a mérkőzésre a kevesebb pont, bátrabbak még egy 215 körüli határral is próbálkozhatnak.

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp