Debrecen-Paks. Mindkét csapat szerdán kupamérkőzést játszott, és tovább is jutott alsóbb osztályú ellenfelével szemben, ezzel pedig már a legjobb 8 között vannak. Nagy esély mutatkozik az elődöntőre is, mivel mindketten hazai pályán játszanak az első osztályú ellenfelükkel szemben (Puskás és Vasas). Így viszont kinyílhat egy kiskapu a nemzetközi szereplésre is!

Ellenben maradjunk a bajnoki mérkőzésüknél. A Debrecen nem a szívem csücske, mert Dzsudzsák Balázst egy nulla játékosnak tartom, aki csak azért játszhat még mindig első osztályban (brutális pénzért), mert felsőszintű politikai kapcsolatai vannak. Ez a nulla Dzsudzsák húzza rá az egész csapatra az ellenérzést, pedig lehet, hogy nélküle szimpatikussá is válhatnának.

Hiszen úgy tűnik, hogy ez az új edző, Srdjan Blagojevic nem olyan rossz fószer. Kezdi megtalálni a csapat a játékát, ami nem olyan látványos, ámde eredményes. A MOL Fehérvár elleni 1-1 is már jelzett valamit, és a Zalaegerszeg könnyed legyőzése (3-0) is ebbe a sorba illik. A győri kupameccsen minimáljátékkal akarták elérni a továbbjutást, amiben némi homokszem csúszott, de végül a hosszabbításban ezt is elérték. Szóval szerintem most a Debrecen egyben van, felfelé tartó tendenciát látok, csak ezt a "Jujákot" kellene már kipakolni a kezdőből, mert visszahúzza a csapatot.

Ezzel szemben a Paksról nagyon rossz véleménnyel vagyok. Rossz volt őket nézni a Kisvárda ellen is (2-2), de a Fradi elleni meccs mutatta meg, milyen nulla edző Waltner Róbert. A góljukat persze újra egy szöglet után szerezték, és az első félidőben lényegében át sem lépték a félpályát. Hová tűnt a „bognári” foci? Szégyen, amit támadójáték címén produkálnak. Csak pontrúgás után vagy büntetőből képesek gólt szerezni. Persze lehet mutogatni a Monor elleni kupameccsre, ahol 5-öt vágtak. Igen, egy NB3-as csapatnak, akik 65 percig emberhátrányban szerepeltek. Nem ötöt, hanem tízet kellett volna rúgniuk… És még 10 ember ellen is képesek voltak egy gólt beszívni!

Látható, hogy a Paks nálam kihúzta a gyufát. Szerintem ennek a csapatnak nincs helye és létjogosultsága így az NB1-ben. Nulla játékot láthatunk tőlük, szétesett, koncentrálatlan, ötlettelen az egész produkció. Nagyon gyorsan szükség lenne egy változtatásra a kispadon, mert elvesztették a karakterüket. A Debrecen most előrébb jár, mint a Paks, talán motiváltabbak is, ezért hazai pályán az ő győzelmüket várom!

DVSC Debreceni - Paksi SE: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp