Nem sokszor szoktam angol bajnoki mérkőzést gólok szempontjából kipécézni magamnak, de most ennek is eljött az ideje. Végre találtam egy olyan párosítást, ahol egy kis rásegítéssel szakadhat a gólzsák. Angliában ugyanis nehéz olyan időpontot találni, ahol borítékolható lehetne a gólzápor. A szombat délután 16:00 sem ideális, de mégis jobb, mint a 13:30, vagy például a hétfő 21:00. Talán megkockáztatható ilyen esetekben és időpontban az első félidő két gólja egy jó párosítás esetében.

Mindkét csapat sikerrel hangolt erre a mérkőzésre.

A Leicester nagyot küzd a bennmaradásért, ez szabad szemmel is látható. Brendan Rodgers mester csapat jóval fölötte áll tudásban a kiesőhelyeknél álló csapatoknál, de valami nagyon nem jön össze. Ez a valami talán két okra vezethető vissza: az egyik a bűn gyenge védelem. A csapat 37 gólt kapott, ami olyan rossz, mint a kieső helyen álló Southampton-Bournemouth párosé. Van egy gyenge kapusuk, és egy fogalmatlan hátvédsoruk. Faes ugye már legendássá vált a két öngóljával, de a legutóbbi meccsen Souttar-nak is sikerült egyet bepasszolnia a saját kapujába. A másik oka a gyenge szereplésnek, Maddison hiánya volt. Végre azonban felépült a középpályás, és egyből helyrejött a csapat támadójátéka. Ő rúgta az Aston Villa ellen az első gólt.

A Spurs védelme idén meglepően gyengén szerepel. Hugo Lloris a kapuban rendkívül bizonytalan, de Romero is olyan furi nekem. Egyetlen szerencséje a csapatnak, hogy most mindketten hiányozni fognak. Romero eltiltás, Lloris térdsérülés miatt. Fraser Forster lehet a cserekapus, aki egy nagyon nagy bizonytalansági tényező. A tüzes Leicester-támadók simán rúghatnak párat Maddison vezetésével.

A másik oldalon a támadósor szintén fog menni előre, ez biztos, Harry Kane mérföldkövet már lépett, de ez láthatóan nem elég, tovább robog az all time góllövőlistán.

Nekem tehát ez a meccs a gólok szempontjából megtetszett. Szerintem lehet az első félidőben legalább két találat.

Leicester City - Tottenham: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp