Idén olyan a legendás Madison Square Garden, mintha el lenne átkozva. A New York Knicks ugyanis hiába áll play-int érő pozícióban (7. hely), gyakorlatilag egyetlen lépésre a biztos rájátszástól, hazai környezetben pocsék a teljesítményük. A legrosszabb top10-es a konferenciában, de még a másik főcsoportot is hozzátéve is a Knicks a legrosszabb hazai csapat.

A médiában már olyan cikkek jelentek meg, miért hátrány a Knicksnek, ha hazai pályán kell játszaniuk. Kétségtelen, hogy alig nyernek meccset, favorit hendikep mutatókat tekintve is azon öt csapat közé tartozik, akik negatív értékkel bírnak. Ehhez még érdemes hozzátenni, hogy Tom Thibodeau híres a defenzív taktikájáról, kemény védekezésről, ezzel összességében idén 17. helyen áll a Knicks, de a hazai statokat figyelve, még így sincsenek benne a top20-ban.

Valószínűleg próbálták már vizsgálni, mi lehet ennek a hátterében, de egyelőre semmi, most már olyan a Madison Square Garden, mintha egy átok lenne a csapat számára. Ezzel ellentétben idén a Utah Jazz felszabadultan játszik, jól kezdték a szezont, de végül szép fokozatosan estek vissza oda, ahová mindenki várta őket.

Ennek ellenére egy kellemes meglepetés a gárda, még akkor is, ha megszerezték Russell Westbrook játékjogát. Kissé érthetetlen csere volt, de valószínűleg sok időt nem tölt majd a csapatnál az egykori MVP. Mindkét csapat back-to-back lesz, viszont a Jazz ezekben az esetekben lényegesen jobban teljesít, mint a Knicks (8-4), ráadásul idegenben underdogként a liga egyik legjobbja a Jazz, ha az ATS-mutatókat nézzük (13-7). Egy viszonylag nagyobb határral érdemes rájuk fogadni, komoly sérültjük, akinek hiánya befolyásolna a mérkőzést, nincsen.

New York Knicks - Utah Jazz: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp