Elvileg erre a mérkőzésre egy közepes hazai hendivel készültem, de olyan alacsonyan van az Orlando győzelmének is a szorzója, hogy hendikep esetében már alig érnénk el egy normális tartományt. A Miami Heat az elmúlt időszakban nem meggyőző, hiába nyertek mérkőzéseket. Talán, ha két igazán komoly győzelmük volt az elmúlt hetekben (Cleveland és Boston), tették ezt védekezés orientált mérkőzéseken.

Hiába nyertek rangadókat, ha közben biztos meccseket buktak el, esetleg csak nagyon szoros végjátékokban tudtak nyerni, ami sokat kivett a csapatból. Ezeken felül fontos megemlíteni, hogy a Heat back-to-back lesz a mérkőzésen, nem rossz a mérlegük ilyen téren (4-3), de idegenben favoritként nem igazán szoktak remekelni. Amolyan ki-ki meccseket játszanak, sok múlik az ellenfél adott napi formáján is. A jelenlegi aktív rotációból kiesett három játékos, köztük a kezdő irányító, Kyle Lowry is.

A back-to-back második meccsén az Orlando Magic otthonába látogatnak, amely a Sunshine State rivalry névre hallgat, de lehetne akár floridai derbinek is nevezni. A '90-es évek közepén volt ez igazán komoly rangadó, mostanra már csak a presztízs maradt. A mérkőzés annyiból fontos az Orlandónak, hogy a fiatal gárdának még van esélye a rájátszásra, ráadásul az elmúlt hetekben eléggé jó formában vannak.

Hazai pályán legutóbb a ligaelső Denvert verték, mindezt úgy, nem spórolt a Nuggets, Nikola Jokic is majd 38 percet töltött a pályán, de csapatként kiválóan működött a Magic. Az Orlando kifejezetten jól teljesít akkor, ha pihentetési előnyben van az ellenféllel szemben, míg a Miaminak nem igazán fekszik, ha az ellenfél kipihent, míg ők 24 órán belül játszanak (5-6).

Orlando Magic - Miami Heat: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp