Vasárnap két mérkőzéssel folytatódik a Bundesliga 20.fordulója, ahol a vendég csapatok az esélyesebbek a három pont megszerzésére.

Visszasírják a hazaiak Dárdai Palit, akivel merőben más volt a csapat játéka. Ezt a csapat Sandro Schwarz vezérletével kegyetlenül szenved, de ebből a meggyengült kerettel lehet hogy még Pali sem tudta csodát tenni. Nagy léptekkel menetelnek a kiesés felé, utoljára november elején a világbajnokság előtt a Köln ellen tudtak győzni, azóta 2023-ban négy vereség, közte pár elég kínos zakóval. Az Union Berlin, Frankfurt és a Wolfsburg elleni zakók még belehettek kalkulálva, de a Bochum elleni kiesési rangadón elszenvedett kínos és végtelenül sima vereség már igazán szúrta a szurkolók szemét. 14 ponttal az utolsó előtti helyen állnak és bár ma hazai pályán lesznek ahol pontjaik jelentős részét (10) gyűjtötték, a csapatnyi sérültjük nem éppen könnyíti meg a dolgukat. Hiányzóik: Ernst, Ejuke, Jarstein, Jovetic, Kanga, Nsona, Rogel és Pekarik.

A vendég csapat sem futja élete szezonját, messze vannak attól amikor Bajnokok Ligájában szerepelhetett a csapat. Ám mindenkire veszélyesek tudnak lenni, amikor kijön a lépés nekik bárkit képesek legyőzni. Ez idegenben kevésbé igaz, első győzelmük viszont a Hoffenheim ellen eléggé emlékezetesre sikerült két hete (1-4), ami áttörhet gátakat és végre vendégként is tudnak eredményeket elérni. Weigl kisárgázta magát a mai meccsről, illetve még Fraulo és Plea játéka kérdéses akik kisebb betegséggel küzdenek. A csapat jelenleg a 10.helyen áll, viszont egy győzelemmel ma a Werdert és a Leverkusent is megelőzhetik.

Bár Hoffmannék idegenben nem túl meggyőzőek, a Hertha most igazán szét van esve és nem hiszem hogy pontot tudnának szerezni ellenük. Nem lesz könnyű meccs, de egy góllal jobbnak érzem a Borussiat.

Tipp: 1-2

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp