A zöld pályás rotterdami tenisz torna keddi programjából már választottam egy párosítást elemzésre, megteszem a hetet nyitó nappal is, ahol az alap főtáblás Dimitrov a selejtezőből kapott ellenfelet, ezért is csak később derült ki, hogy kivel ütögethet majd a pályán. Végül a Rodionov - Karatsev csörtéből az orosz került ki sikerrel, Aslan a szettek végjátékaiban kihasználta az osztrák színekben versenyző ellenfele megingásait (7:5,7:5), így egy nem túl acélos teljesítménnyel, de megoldva a selejtezőt, került Dimitrovval szembe.

"Dima" 2018 -ban már játszott az ABN Amro Openen egy finálét, azt egy bizonyos Roger Federer ellen veszítette el. Szeretem a holland kikötővárosban játszani, a sallangmentes játékához illik a borítás és a környezet.

Az Australian Openen a tőle telhetőt megtette, hiszen két kört ment, pont a mostani ellenfél Karatsev és Györe Laci legyőzésével, ám a végső győztes, 22. GS diadalát begyűjtő Djokovic ellen már ő is kevésnek bizonyult.

Karatsev 2021 -es AO elődöntője után pár torna erejéig tartotta magát, de tavaly teljesen eltűnt a többiek között és erősen negatív mérleggel zárt. Amit az orosz mutat az nem a top kategória, messze van a játéka, amivel korábban a legjobbakat is prés alá tudta szorítani, most inkább magával küszködik.

Háromszor találkoztak, az említett 2021 -es AO menetelése alkalmával, a negyeddöntőben négy szettben elkapta Aslan baby Federert, de azóta két bolgár sikeredett, most három hete az Australian Openen egy könnyed 3-0 például.

Dimitrov sokkal jobb képet mutat játékban, mint Karatsev, aki örülhet, hogy a selejtezőkben a sorsolásnál mellé állt a szerencse, a főtáblán már más intenzitással fog találkozni, ami egyúttal véget is jelenti számára Rotterdamban.

Dimitrov, Grigor - Karatsev, Aslan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp