Messze van még április eleje, addig még jócskán van idejük a csapatoknak a bajnoki kezdéshez, azonban ez nagyon hosszú idő, sok minden történhet addig. A találkozót semleges helyszínen rendezik, a spanyolországi Marbellában találkoznak a kora délutáni órákban.

Az előző szezont a 14.helyen zárta a Sandefjord csapata, ami osztályozót ért számukra. A Kongsvinger csapatát előbb legyőzték odahaza 4-0-ra, így már nem számított, hogy a visszavágot elbukták 2-1-re. A klub kiharcolta a bentmaradást, és gőzerővel készül az új szezonra. Nagy a jövés-menés a csapatnál, rengeteg játékos elhagyta a klubot, szám szerint tizennégyen. Érkeztek egy páran, de őket még be kell építeni, ami időbe telik azért.

A Sandefjord már az ötödik felkészülési találkozóját játssza, ebből három alacsonyabb osztályú együttes ellen volt, mindhármat megnyerték, kapott gól nélkül. Amikor élvonalbeli együttes ellen játszottak, akkor 2-1 arányban kikaptak a Lillestrøm együttesétől, így nehezebb ellenfél ellen még döcögősen megy.

Az Aalesund a harmadik találkozóját játssza 2023-ban, a másodosztályba feljutott Hødd ellen még nyerni tudtak, a Brann azonban legyőzte őket 3-0-ra. Az Aalesund az előző szezont a kilencedik helyen zárta, stabil középcsapat volt. Ami szembetűnő viszont, hogy nagyon kevés gólt szereztek, a második legkevesebbet a bajnokságban. Itt is nagy volt az átigazolások száma, heten érkeztek és tizenegyen távoztak. Többnyire a távozókat próbálták meg pótolni, bár szerintem bőven elég a csapatnak, a stabil első osztályú tagság a cél. Arra meg jó lehet a keret.

Egymás ellen mostanában nem a sok gólról szól a találkozóik zöme, legutóbbi négy meccsből három is 1-0-ás eredményt hozott. Volt közötte egy 2-2, illetve 2019-ben 3-1 is az Aalesundnak, így nem ritka a 4 gól a meccseiken, de nem ez a jellemző. Mégis azt gondolom, hogy ez a mai találkozó kívételt képez és játszanak egy 4 gólos mérkőzést, de ez szimplán csak megérzés.

A felkészülés során többnyire inkább a gólok domináltak, azonban egyik csapat sem játszott még ikszet. Jelenleg egy szinten van a két csapat, a tippem az, hogy 2-2 lesz a vége.

Aalesund - Sandefjord Fotball: Gólok száma - Felett/alatt tipp