Érdemes a mérkőzés kapcsán nézni korábbi eredményeket, ugyanis a két edző, Michael Malone (Denver) és Erik Spoelstra (Miami Heat), már eléggé régóta irányítja a csapatát, két edzőnek hosszú évekre visszanyúló múltja van. Spoelstra a hagyományosan jól védekező gárdákat összeállító szakember, míg Malone általában sodródik az árral, nem igazán ért a védekezéshez, de olykor vannak jó pillanatai.

Ilyen az idei szezon is, ahol egy rendkívül erős keretnek az edzője, liga egyik legjobbja náluk van (Nikola Jokic), harmadik legjobb mérleggel rendelkeznek az NBA-ben és első helyen vannak a saját főcsoportjukban. Szépen megoszlanak a pontok a játékosok között, támadásban a legjobbak között vannak, védekezésben kicsit középszer a Nuggets, de ezt bőven ellensúlyozzák Jokicék offenzív oldalon.

Miamiba látogatnak, ahol az a Heat fogadja őket, akik offenzív oldalon a liga egyik, ha nem a legrosszabb csapata. Spoelstra valahogy idén sem érezte, miként kéne összerakni a támadójátékot, viszont védekezésben top3 a Miami, emiatt vannak csak ott a rájátszást érő helyeken a főcsoportjukban. Az elgondolás az, hogy a kisebb csapatok ellen kevésbé feszes védekezéssel is meccseket tudnak nyerni, míg a nagyokkal szemben a célkitűzés, hogy 100-105 pont alatt tartsák őket.

Igyekeznek fizikális és szorosabb meccseket kreálni, ahol minél kevesebb pont van, mert azt ők is tudják, hogy az ellenfelet nem képesek túldobni. A Denver ellen esélyük sem lenne egy dobópárbajban, ezért valószínűleg a Heat megint lassítja majd a játékot, amire amúgy vevő lehet a Nuggets is, hiszen nem a liga leggyorsabb csapatáról beszélünk. Mindkét oldalon vannak sérülések, valószínűleg nem az All-Star szünet előtti időszakot fogják túlterhelni a csapatok és 110%-on pörögni, emiatt pedig jöhet egy kevesebb pontos meccs.

Miami Heat - Denver Nuggets: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp