Az idei szezon idegenbeli underdog ATS statisztikáit figyelembe véve, ha az olyan csapatokat vesszük, ahol nagyobb a minta ilyen téren (minimum 10 mérkőzés), akkor a Utah Jazz ott van 3. helyen a legjobbak között. Kifejezetten jól szerepelnek underdogként, szorosabb meccsekre képesek, pont erről írtam múltkor is, amikor a New York otthonában maradtak végül az általám megjelelölt határon belül.

A Jazz jól kezdte az idei szezont, aztán fokozatosan csúsztak vissza a tabellán, de még közel sem olyan vészes a helyezésük, mint amire a szezon elején számítani lehetett. A rájátszás még mindig csak 1-2 meccsre van, ez nem behozhatatlan, főleg az olyan szoros főcsoportban, mint a nyugati. A másik oldalon már más a helyzet, hiszen az Indiana egy eléggé rossz pillanatában kapja meg a Jazzt ellenfélnek, mert zsinórban 4 vereségnél tartanak.

Ez nem négy szoros vereség volt, hanem 3,5 sima zakó, esetleg a Miami ellenit lehetne szorosabbnak venni. Utoljára hazai pályán a Sacramentót verték február elején, de őket is csak 3 ponttal. Hazai favoritként nincsen komolyabb mintájuk (ritka az ilyen pillanat, mikor ők favoritok), de amely meccsekről akad, ott is általában az ellenfél érvényesíteni tudta a vendég hendikep opciót egy szorosabb hajrá után.

Az Indiana ebben a szezonban 4-5 "kiütéses" győzelmet aratott, de még itt is az esetek többségében 10 ponton belül volt az ellenfél. Ezek a sikerek is jobbára a szezon elején történek, azóta sokat romlott a Pacers játéka. Ha a Jazz csak azt hozza, amit a Knicks ellen pár napja, már az bőven elég lehet akár még egy győzelemre is idegenben.

Indiana Pacers - Utah Jazz: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp