A játéknap egyik csalóka mérkőzés lesz, mert elsőre nagyon nagy ajándéknak tűnik a Pelicans szorzója vendégként. Ha kicsivel is, de jobb a mérlegük az OKC-nél, egész jó időszakot tudhattak magukénak, végre újból meccseket nyertek, ami nagyban köszönhető Brandon Ingram visszatérésének. Nézzük akkor a negatív dolgokat is!

Zion Williamson továbbra sem bevethető, ráadásul most már a túlterhelés miatt CJ McCollum is sérüléssel bajlódik, aki Williamson és Ingram távollétében állta a sarat. A három legponterősebb játékosukból egy biztosan kihagyja a meccset - szokás szerint -, egyikük játéka erősen kérdéses, míg a harmadik alig két hete tért vissza a sérüléséből és még előfordulnak olyan meccsek, amiket ki kell hagynia. Ez jelenleg a Pelicans, amelynek idegenbeli mérlege underdogként az egyik legrosszabb a ligában, ráadásul ezen még a hendikep sem segít, mert abban a szegmens is csak 31%-os "győzelmi mutatóval" rendelkeznek.

Az Oklahoma az a csapat idén, amely szereti a sportfogadókat, legalábbis eddig szerette. Hazai pályán favoritként 8-3-as mérleggel rendelkeznek (ATS mutató is megegyezik), konferencia ellenfelekkel szemben (mint amilyen a Pelicans), eddig 18-11-es győzelmi mutatójuk van az ATS szegmensben. A negatív dolgok elején viszont érdemes megemlíteni a védekezést, ami eléggé pocsék az OKC-nél, liga legrosszabb csapatai között vannak (23-25. hely).

Viszont, ha kicsit kibontjuk a statokat, akkor a def. rtg. és a lepattanózás is top20-as, míg leindítások után ők kapják a legkevesebb pontot. Mivel egy gyors csapatról beszélünk, ezért nehéz őket lefutni, amiben ráadásul jó lenne a vendég Pelicans. Amiben gyenge az Oklahoma, az a festékben bekapott és a második esélyből beszedett pontok. A jó hír számukra, hogy a Pelicans csak az egyikben remekel, de ehhez is általában kell Williamson, aki most sérült.

Ezek alapján látok értéket abban, hogy a jelenleg jó formában lévő Oklahoma behúzza a győzelmet, ha McCollum biztosan kihagyja a meccset, akkor egyedül Ingramnek nagyon nehéz dolga lesz a Thunder ellen.

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp