A kiesés szempontjából döntő jelentőségű mérkőzés helyszíne lesz ma a Verona városában található Stadio Marcantonio Bentegodi, ahol a 18. helyezett Hellas Verona fogadja 16. helyezett Salernitana csapatát. A két fél között pillanatnyilag 7 pont a különbség a jelenlegi vendégcsapat javára. Ezt szeretnék négyre csökkenteni az éppen a vonal alatt álló házigazdák, ez viszont csak győzelem esetén érhető el. Ehhez a hőn áhított győzelemhez viszont gólok kellenek, ezért döntöttem én inkább a hazaiak duplázása mellett.

Pár héttel ezelőtt annyira reménytelen volt a sárga-kékek helyzete a Serie A-ban, hogy még a legvérmesebb szurkolóik sem bizakodtak már benne, hogy a 22. fordulóra kiesési rangadóról beszélhetünk esetükben. Viszont az új esztendő beköszöntével, az új edző, Marco Zaffaroni színre lépésével teljesen más arcát mutatja a Verona. Az azóta lejátszott tétmeccseiken, az egy Inter elleni vállalható vereséget leszámítva (1:0), minden meccsükön szereztek pontot, pontokat, gólt, gólokat. Esetünkben ez utóbbi a döntő, mert a verhető kategóriába tartozó Lecce és Cremonese ellen dupláztak hazai pályán. Ezekben a győzelmekben jelentős szerepet játszott az a szerb származású Darko Lazovic, aki a számára balul sikerült VB-ről visszatérve, elkezdte kamatoztatni valós tudását klubcsapatában. A 3 gólnál és 4 gólpassznál járó középpályás eredményes játékára reményeim szerint ma is számíthatunk.

Ha létezik "falusi" csapat Olaszországban, akkor az én szemeben a Salernitana az. Egy Atalanta elleni 8:2-es sitt után hétfőn kirúgom az edzőt, hogy szerdán visszavehessem. Ilyen még a "mennyei megyeiben" sem nagyon létezik, pedig ott a fontos kérdések azért valljuk be őszintén a falu egyedüli kocsmájában dőlnek el. Ez a szégyen esett meg Davide Nicola barátunkkal, a salernoiak szakvezetőjével. Az már csak hab a tortán, hogy Davide még így is megtudta győzni az elnököt, hogy vizsgálja felül a döntését és vegye vissza. Mindezen előzmények ellenére is veszélyes csapat tud lenni a gránátszínű (borvörös) alakulat, amolyan igazi fogadóbosszantó. Ez főként kiszámíthatatlanságukból következik. Ami miatt ma mégis veretném Őket, az a védelmük gólképessége. Ochoa személyében hiába igazoltak az év elején egy nemzetközileg is ismert, rutinos kapust, a védelmük hiányosságai ezzel még nem oldódtak meg.

Egy nagyon motivált hazai csapatra számítok a mérkőzésen, mely él a kínálkozó lehetőségeivel.

Hellas Verona - Salernitana: Hellas Verona által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp