A Golden State Warriors győzelemmel hangolódott a back-to-back második mérkőzésére, amelyhez nem is kellett messze utazniuk, ugyanis egy közvetlen rivális, a Los Angeles Clippers ellen lépnek pályára. Steph Curry már egy ideje nem bevethető sérülés miatt, de most erősen kérdéses lesz a másik sztár, Klay Thompson játéka is.

Thompson súlyos sérülésből és hosszú kihagyásból tért vissza, azóta pedig alkalmazzák nála a load managamentet, egy-egy megterhelő időszak után kiültetik őt egy-két meccsre, hogy tudjon pihenni. Ezek jobbára idegenbeli mérkőzések, mert azok gazdasági szempontból nem igazán számítanak a GSW-nek, elsősorban a profit miatt a hazai találkozóikra koncentrálnak.

A GSW ezek miatt extrát hozott a Washington ellen hazai pályán, nyertek 135-126-ra, Thompson mellett még Andrew Wiggins is sok időt töltött a pályán. Jelenleg rajtuk múlik a Warriors sikere, ha csak az egyikük nincsen formában, már gondban vannak. A mérkőzés végén Steve Kerr edző elmondta, hogy reméli, Thompson képes lesz játszani a Clippers otthonában, de nincs rá garancia.

Az idei tendenciák alapján úgy gondoljuk, hogy a realitás az, ha kiültetik, mint ahogyan Wiggins esetében sem feszítik túl a húrt, ez egy olyan meccs, amit el lehet engedni. A Clippers kipihent, elmúlt négy napban csak erre a találkozóra készültek, igaz, hogy formájuk nagyon felemás, de minket nem is a győzelem érdekel ezen a találkozón, hanem a dobott pontok.

Tyronn Lue együttese az ilyen derbiken megpróbál feszes védekezést alkalmazni (megalázni a riválist, hogy nem tudnak nekik pontokat dobni), szinte csak a kiscsapatok ütik ki, akik tényleg csak a tankolással törődnek, de sok esetben még ott sem haladja meg az összesített pont a 230-at. A GSW idegenben nem védekezik jól, de ha fegyelmezett csapat ellen lépnek pályára, akkor nem igazán fickándoznak, támadójátékban messze elmaradnak a hazai teljesítményüktől. Ezek alapján azt gondolom, lehet érték egy kevesebb pontos mérkőzésben.

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp