Az Australian Open után sokan a Challenger Tourra térnek vissza, hogy lendületet tudjanak venni az év további feladataira.

Ilyen az év elején a hazai közönség előtt remekül szereplő Jason Kubler is, aki tavaly szintet tudott lépni, és az idei tornáin is egy-egy köröket ment, csupán a kiemelt riválisok, Kecmanovic iulletve az Australian Openen Khachanov tudta megállítani, aki végül az elődöntőig menetelt.

Most Manamaban, Bahrein fővárosába tér vissza a versenyzéshez, ahol a múlt héten a Kanári-szigeteken végig járatott Travagliát kapta meg az első fordulóra.

Az olasznál az elmúlt évben jelentős formahanyatlás történt, ezért is szép eredmény tőle a múlt heti, ahol azonban a döntőben nagyon simán kikapott a honfitársától Matteo Gigantetól.

A múlt heti események rengeteget kivehettek az olaszból, ráadásul utazott is egy hosszabbat, ezek után a TOP100 -ba tartozó és masszív, határozott játékra képes Kubler ellen alaposan fel kellene szívnia magát. Jöhetnek a frissítő masszázsok, jégfürdők, lehet ez is kevés lesz, egy játékra kiéhezett ausztrál Davis Cup csapattag ellenében.

Kubler két éve még sima salakos játékosnak volt kikiáltva, ám annyit fejlődött a játéka, főleg az ATP Tourra belépve, teher alatt nő a pálma alapon, hogy már keményen is érvényre tudja juttatni agresszív stílusát. Travaglia jelen erejéből kiindulva a múlt hét volt a csúcspont, innen nem fog tudni az olasz új erőkhöz nyúlni, ahhoz, hogy majd később is, huzamosabb időtávra vetítve is eredményes legyen még kell idő számára.

Jelenleg egy pihent TOP80 -as sok neki egy tövig nyomott múlt heti versenyzéssel a háta mögött.

Kubler, Jason - Travaglia, Stefano: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp