Végre Bajnokok Ligája! A slágermérkőzés mellett megrendezik a Milan - Tottenham Hotspurt is, ami fogadási szempontból jobbnak ígérkezik.

Az Ac Milan óriási hullámvölgyben van jelenleg, egy Torino elleni soványka 1-0-ás győzelem aligha fogja feledtetni szurkolóikkal a lejtmenetet. A BL csoportkörös második helyet ugyebár még remek formájuk kellős közepén biztosították be, hogy a sorsolásnál mennyire volt szerencséjük azt még nem lehet biztosra mondani, de tény, hogy kaphattak volna az angoloknál erősebb csapatot is. Sokan fontos tényezőnek tartják Maignan portás kiesését, nekik feltehetően igazuk van: Tatarusanu meg sem közelíti azt a világklasszis szintet, mint amit a francia képvisel. Ő tehát nem lesz, de továbbra sem bevethető Florenzi, Ibra, Dest, és Bennacer sem. A góllövéssel is hadilábon áll mostanában a csapat, de még nagyobb baj talán, hogy jó csapatok ellen rendre többször is kapitulál a foghíjas védelem.

Valószínűleg ez ma sem lesz másként, mármint a hazai kapitulálás. Vendég oldalon jön a rekordokat döntögető Kane, a BL-ben bármikor megvillani tudó dél-koreai klasszis Son, vagy az eddig benne rejlő potenciált be nem teljesítő Richarlison is garancia lehet a sok Tottenham gólra. Lloris hiánya lehet a legveszélyesebb, de Forster minden hájjal megkent, rutinos hálóőr, az amúgyis impotens milánói támadójáték nem okozhat számára nagy gondot. Amúgy a Spurst ismerjük, egy héten belül megverik a Manchester Cityt, aztán kitömi őket a Leicester, annyira tipikus… Mégis feltehetően a közelmúltbeli nagyobb BL tapasztalat, és a jóval erősebb bajnoki közeg a Csirkék felé billentheti el a mérleg nyelvét. A Milannak még kell pár év feltehetően, hogy ismét a világelitben találják magukat. Kane egyébként is adós a jó teljesítménnyel a Bajnokok Ligájában, ha már a bajnokságban ontja a gólokat, elkezdheti ma végre a nemzetközi porondon is.

Tippem: Tottenham Hottspur siker

AC Milan - Tottenham: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp