Ez klasszikusan olyan meccs, amivel vagy nagyon mellétrafál az ember, vagy simán jönni fog a tipp. A két véglet, ugyanis amikor a Knicks elengedi az idegenbeli meccseit, akkor 8-15 ponttal kikapnak, nem sok esély van, hogy a hendikep lejöjjön. Az Atlanta szintén ilyen, csak ők hazai környezetben, ha elkapja a gépszíj Trae Youngékat, akkor 10-15-20 ponttal nyernek.

Ez mondjuk az esetek 25-30%-a az Atlanta és a New York esetében, viszont ott a maradék 70-75%, amikor ez a tipp lejön. Azért, mert a Knicks a liga egyik legjobb csapata idegenben, írtam erről múltkor is, hogy hazai pályán pocsékul teljesítenek, de idegenben megtáltosodnak. Az Atlanta egy teljesen átlagos hazai mérleggel rendelkezik, gyakorlatilag minden mutatóban középszer a csapat, ebből fakadóan pont a főcsoport közepén állnak a tabellán.

Egyik oldalon sem sérült meghatározó játékos, mindenki bevethető, ezért is várunk szoros, akár egylabdás meccset. Az idei meccseik úgy oszlottak meg, hogy egy-egy kiütéses hazai győzelem, míg egy kiütéses vendég győzelem (Madison Square Gardenben nyert az Atlanta, épp Trae Young jó barátjának, az énekes Takeoff halálának a másnapján). Ha a sormintát követjük, akkor most a Knicksnek kéne nyernie Atlantában.

Erre van is esély, ugyanis az elmúlt hetekben újra jól játszott a New York, simán nyerték a Battle of New York-ot, ahol a megújuló Brooklynt lépték le, de előtte például a Joel Embiid vezette Philadelphiát is legyőzték. Mindeközben az Atlanta az elmúlt hetekben csak a kötelezőket hozta (liga hátsó régióban vitézkedeők ellen), amik ahhoz kellenek, hogy ne csússzanak lejjebb, de összességében a játékuk nem volt meggyőző, amire rávilágítottak a New Orleans vagy a Charlotte ellenében elbukott meccsek is.

Atlanta Hawks - New York Knicks: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp