Észak-Amerikában még mindig kemény pályán vívják a küzdelmeket ATP szinten, most a többnyire szeles körülményeket produkáló Delray Beach van porondon, ahol 1999 óta rendezik meg hagyományosan a tornát az első bajnok Lleyton Hewitt volt ...

Mackenzie McDonald élvezheti a hazai pályát, ő az egyike a hét amerikai játékosnak.

Az új szezon kezdet egy Nadal verést hozott számára az Australian Openen, ahol a címvédő spanyol sérülése is alaposan belejátszott a sima 3-0 -ás sikerbe, aztán jött az arcul csapás a következő körben, ahol a gyors mozgású, kis japán Nishioka a fordítottját egy 0-3 -t osztott ki McDonaldnak.

Nishioka igazi mumusa az amerikainak, aki, ha jó ha rosszabb formában van rendre tehetetlennek bizonyul az ázsiai stílusával szemben. Eddigi hat találkozójuk után 5-1 -re vezet Nishioka, leszámítva a moszkvai terembeli meccsüket, nyitott környezetben rendre a japán diadalmaskodott, sőt, nyitott környezetben és kemény felületen még szett lopásra sem volt képes McDonald.

Az első körben, Mackenzie egy másik japán, Taro Daniel ellen sima két szettben került tovább, addig Nishioka egy nagyobbat küzdött a német Otteval szemben, egy középső szettet teljesen átaludva.

Jó volt bemelegítésnek, így foghatja fel Nishioka, örömteli neki, hogy újra az AO-on bő három hete legyőzött amerikai jön szembe, aki tényleg mumusként hathat az amerikaira.

Bár Delray beach is olyan torna, ahol a szokásosnál több a meglepetés, azt gondolom, hogy a két teniszező közt kialakult túlnyomó japán siker, már-már bénítólag hat McDonaldra, s Nishioka stílusával most sem fog tudni mit kezdeni.

McDonald, Mackenzie - Nishioka, Yoshihito: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp