Német-angol összecsapással folytatódik a Bajnokok Ligája, a pazar formában lévő Borussia Dortmund fogadja a nagy gödörben lévő Chelseat a nyolcaddöntőben.

Rég ragyogott már ennyire fényesen a nap Dortmund egén. A bajnokságban dobogós helyezésen állnak Canék, a pontvadászatban gyengélkedő Bayernt akár idén meg is foghatják (3 pont a lemaradás), és még a német kupában is talpon vannak, ott már a negyeddöntőre készülhetnek. Ha minden jól megy, lassan a BL-ben is alakulhat a nyolc közé jutásuk, ugyanis azt a Chelseat kapták, akik az egyik legnagyobb csalódást okozzák idei szezonbeli teljesítményükkel. A Dortmunt viszont jól muzsikál, legutóbb a Brémának húzták el a nótáját, magabiztos játékkal, gólt sem kapva, tökéletes erőpróba volt ez. A kezdőből egyedül Moukoko nem lesz bevethető, a bokasérülést szenvedő csatárt alighanem Haller fogja pótolni, az elefántcsontparti támadó bivalyerős tavalyi BL mérlegét (8 meccs/11 gól) átmentheti idénre is, kezelése miatt először szerepelhet ebben a szezonban a legjobbak között. Ha Reus, Bellingham és a többiek is nyújtják eddigi remek formájukat, akkor nem lehet sok gond a hazai oldalon.

Annál inkább felütheti a baj a fejét a vendégeknél: könnyű csoportjukból elsőként továbbjutva jól belenyúltak a sorsolással, dehát ezt az igencsak nehéz összecsapást kellene megoldaniuk. Könnyen beletörhet Potter bicskája a feladatba, a Premier Leagueben gyengébb csapatok ellen sem tudtak sokszor érvényesülni és az elmúlt 8 meccsen csak egy győzelmet tudtak bezsebelni. Temérdek, ép ésszel felfoghatatlan mennyiségű összeget öltek a csapatba, egyelőre úgy néz ki eredménytelenül. Azért valószínűleg ilyen játékosokkal előbb-utóbb jönni fognak az eredmények, de nem egy ilyen edzővel. Össze kell kovácsolni a csapatot, ami Graham Potternek teljesen nyilvánvalóan túl nagy falat. Mount, Havertz eszméletlenül vérszegény, a sérültlista egyre hosszabb (Sterling, Kanté, Mendy a top hiányzók) talán Joao Félix jelenthet veszélyt a hazaiakra, de egyedül kevés lesz ma a portugál.

Az angolok keretének értéke többszöröse a németékének, de a jelenlegi formák, az edzők közti nagy tudásbeli különbség, és a hazai pálya előnye a BvB malmára hajtja a vizet. Sima Dortmund siker várok.

Tipp: 2-0.

Borussia Dortmund - Chelsea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp