A Hoffenheim frissen kinevezett edzője sem tudott csodát tenni a múlt héten, így tovább tart a vendégek vesszőfutása ebben a szezonban. Igazából nem gondoltam volna, hogy bármit is elérhetnek egy nagyon jó formában lévő Leverkusen ellen, nem is értem hogyan lehetett 50-50 a bukik szerint az a meccs.

Immáron hét mérkőzése nyeretlen a Hoffi együttese, a Bochum elleni csúfos kudarc után a vezetőség menesztette Breitenreitert, helyére pedig a korábban a klubnál is megfordult Pellegrino Matarazzo vette át. Vele sem sikerült jól a folytatás, 1-3-ra nagyon simán kikaptak a gyógyszergyáriaktól. Azt mondjuk nem értem hogy miért ragaszkodnak továbbra is a három védős rendszerhez, egyértelműen nem jön be a csapatnak. Legutóbbi 18 találkozóján megvolt a gólváltás, így reálisan simán jöhet itt is egy, azonban a hazai együttes nem feltétlen partner ebben. Több olyan találkozója van az Augsburgnak, amikor nem kaptak gólt (5), illetve olyan is, amikor nem rúgtak (3). Nem alakul annyira rosszul ez az év a számukra, a Dortmund és Leverkusen ellen jól szerepeltek, illetve a Gladbachot is sikerült legyőzzék. A kisebb csapatok ellen szenvedtek csak eddig, de akkor is rúgtak legalább egyet, így jó eséllyel a mai találkozón is rúghatnak legalább egyet.

Egymás elleni mérkőzéseiken a legtöbbször lejön a gólváltás, bár előfordult, hogy egyikük nem szerzett gólt, igaz, kétszer egymás után nem. Márpedig a legutolsó találkozójuk 1-0-ás Hoffenheim győzelemmel ért véget, így a statisztika alapján ma mindkét csapatnak be kellene találnia. Persze ez nem ettől függ (sajnos), a tabellán elfoglalt pozíciójuk alapján egy kemény mérkőzést várok, azonban legnagyobb szerencsémre van annyira gyenge szezonja mindkét csapatnak, hogy kapjanak legalább egy-egy gólt. Sokkal inkább a gyenge védelem miatt írom ezt, és nem a támadójátékok méltatása miatt.

Legalább 1-1 gólt várok mind a két oldalt, ha nem szeretnének kiesni a csapatok, akkor muszáj pontot, pontokat szerezzenek.

FC Augsburg - TSG Hoffenheim: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp