Szerintem erre a meccsre célszerű egy kis közelmúltat elemezni, és megnézni, hogy egy Bajnokok Ligája mérkőzést követő első Bundesliga meccsen milyen eredményeket ért el a Bayern München. Ugyanis elég látványos a játék különbözősége a két sorozatban.

Nagelsmann mester láthatóan a BL-t priorizálja, és ott egyszerűen könyörtelen futballal rukkolnak elő. Visszahúzódnak, kevésbé támadnak le, ellenben sokkal masszívabb középpályás védekezést adnak elő. Nekem személy szerint nem tetszik annyira ez a játék, mert nincs meg benne a látvány, de az tény, hogy baromi eredményes. Mert azért idegenben megverni az Intert, a Barcelonát és PSG-t nem piskóta eredmény. Szerintem megérdemelnék a trófeát, de messze még a vége, mert ismerjük a mondást: „a BL-ben 32 csapat indul, de a végén mindig a Real Madrid nyer”…

Szóval nézzük meg kiemelten a BL-meccsek utáni Bundesliga szereplést. Azért jó ez, mert Nagelsmann ilyenkor egy kicsit elengedi a gyeplőt, hagyja, hogy szabadabban focizzanak a srácok, mert a nagy koncentrációt követően szükségük van erre:

Inter-Bayern (0-2) után Bayern-Stuttgart (2-2).

Bayern-Barcelona (2-0) után Augsburg-Bayern (1-0)

Bayern-Plzen (5-0) után Dortmund-Bayern (2-2)

Plzen-Bayern (2-4) után Bayern-Freiburg (5-0)

Barcelona-Bayern (0-3) után Bayern-Mainz (6-2)

Bayern-Inter (2-0) után Hertha-Bayern (2-3)

A hat meccsen 18 gólt lőttek és 9 gólt kaptak, méghozzá ebből a 6 csapatból 2 minőségi volt (Dortmund és Freiburg), a többi kiesés ellen harcoló alakulat.

Ez tehát egy faktor, amit figyelni kell. A másik, hogy a bajnokságban az Union nagyon nyomul, de a berliniek előbb-utóbb kipukkadnak, mert látható már most is, hogy a három pontokat iszonyú szerencsével hozzák, az meg lassan elfogy a fáradtsággal.

És ha áttérünk a Gladbachra, akkor látható az is, hogy az utóbbi időben nagyon nagy mumusa a Bayernnek. Bármire képes a Borussia, akár egy 3-4 gólos győzelemre is, de kinézem a csapatból az összeomlást is. Láttunk már tőlük ezt is, meg azt is.

Összegezve a Bayern egy mumussal találkozik, bármit kinézek a Borussiából. Emellett ott van a Bayern BL-meccsek utáni kicsit lazább játéka. Ebből gólok lehetnek, de most nem az első félidőt ajánlom, hanem a meccs teljes egészére való fogadást.

Borussia Mönchengladbach - Bayern München: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp