Az utolsó harmadához érkezett az angol Championship és jelen állás szerint úgy néz ki hogy a Burnley és a Sheffield United is magabiztos előnye okán fél lábbal már a Premier Leagueben érezheti magát. Egy komoly üldözőjük viszont akadt. A Middlesbrough ugyanis a Sunderland elleni (0-2) vereség után került igazán lendületbe és sorozatban négy győzelmet ünnepelhettek. A hátsó régiókban levő csapatok elleni sikerek is nagyot szóltak (Cardiff 3-1, Blackpool 3-0) de igazán nagy sikernek a Watford (2-0) és az előző körben a jelenlegi ezüstérmes Sheffield U. idegenbeli legyőzése (1-3) számított. Jól látható hogy elképesztő ütemben termelik a gólokat, Akpom a liga góllövőlistáját is vezeti immáron 17 góllal és remek formáját mi sem mutatja jobban mint hogy januárban a szavazatok alapján a hónap játékosa díjat is bezsebelte. Michael Carrick közel a teljes keretére számíthat, hiszen csak Clarke hiányzik majd a csapatból de Ő már régóta kidőlt.

A QPR elég pocsék szezont fut. Középcsapatból mostanra már az alsóbb régiókba csúszott a csapat, miután a mai már zsinórban a tizedik meccsük lehetne nyeretlenül (0-5-4). A visszaesés egyik oka egyértelműen a sérüléshullám ami megnehezíti a helyzetüket. Ma sem lesz bevethető Dkyes, Balogun, Richards, Willock, Amos és Roberts. Willock és Dykes vezetik a házi góllövőlistát 6-6 találattal, így hiányuk elég komoly gondot okozhat ma is. Ha pedig nem tudnak gólokat szerezni akkor ebből aligha lesz pontszerzés a lendületben levő 'boro ellen..

Az egymás elleni meccseiket tekintve utoljára 2019-ben tudott nyerni a Middlesbrough. Ma ez a rossz sorozatuk megszakadhat.

Tipp: 3-0

Middlesbrough - Queens Park Rangers: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp