A La Liga szombati játéknapján a 9. helyezett Osasuna a Real Madridot fogadja. A tét sokkal nagyobb, mint amilyennek elsőnek tűnik, hiszen az Osasuna még akár az európai kupa helyekért is mehet, a Real számára viszont kötelező a győzelem, amennyiben reális szinten akarják tartani bajnoki esélyeik.

A királyi gárda 11 ponttal állt a Barca mögött a klub vb miatti elhalasztott 1 mérkőzésnek hála, ezt azonban hétközben pótolták, amit az Elche bánt (4-0). 8 pontos hátrány még mindig rengeteg és ha nem nyer a Real és kétszámjegyűvé duzzad ismét a hátrány akkor véleményem szerint lőttek a bajnoki esélyeknek.

A fő probléma az a madridiaknál, hogy mostanság idegenben pocsékul játszanak, a Rayo (3-2), a Villareal (2-1), de még a színtelen-szagtalan Mallorca (1-0) is otthon tartotta mindhárom pontot az utolsó 5 idegenbeli meccsen. Tovább tetézi a problémákat, hogy a hivatalos meccskeret alapján hiányozni fog Kroos és Benzema is ma, ami nem egy jó jel a támadójátékra tekintettel hiszen Benzema nélkül hajlamosak teljesen impotens teljesítménnyel előállni a támadóharmadban.

Ami számomra pozitív előjel, hogy Vinícius visszatér eltiltásából és így a Vinícius-Rodrygo-Valverde hármas nem tűnik rossznak - persze lehet szokás szerint ma is Benzemánál marad a célzóvíz és körbelövöldözik a kapu melletti területet minden irányból.

A kapuba visszatér Courtois, ami megnyugtató tekintve, hogy az idei Real védelem hajmeresztő dolgokra képes.

Az Osasuna meglepően jól kezdte az idényt, de az utóbbi pár fordulóban kezd visszatérni a világ rendje az utolsó négy fordulóban szerzett 3 döntetlennel és 1 vereséggel. Ez abszolút nem egy nemzetközi kupaszereplő csapat, ellenben stabil középcsapatnak jók lehetnek. Náluk fő rákfene a góllövés, ami különösen az utóbbi időben csődölt be - a említett utolsó négy mérkőzés eredménytelensége az összesen két szerzett gólnak köszönhető.

Ezen segíthetne a Barca kölcsönjátékosának, Abde Ezzalzoulinak a visszatérte, azonban cserébe kiesett a támadósorból az eddigi ügyeletes gólgyáros, Avila.

A tét nyomja a Realt, de épp ezért pontosan tudják mennyire fontos a mai meccs. Az Osasuna előkelőbb helyet foglal el a táblázaton, mint amire hivatott és hiába idegenbeli teljesítmény, hiába nincs Benzema, az 1.72-es odds egyszerűen túl jó ahhoz, hogy kimaradjon. Szűk 1-0-ás Real győzelmet várok.

Osasuna - Real Madrid: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp