Az előző forduló nagy vesztese volt a Frankfurt és a Werder Bremen is: sima vereségbe szaladtak bele mindketten, ráadásul egyetlen találatot sem tudtak szerezni az egyébként gólzsák csapatok.

Mindkét alakulattal nagyon ritkán fordul elő a góliszony: a hazaiak 40 gólt vágtak 20 forduló alatt, és nem kell matekzseninek lennünk ahhoz, hogy kiszámoljuk: ez bizony 2 (rúgott) gólos átlag meccsenként. Egyértelműen esélyesek a Bajnokok Ligáját érő helyezések egyikére, Glasner mester keze alatt remek gárdává formálódtak. A 9 gólos (és nem mellesleg 10 gólpasszos!) Kolo Muani a nagy francia sérüléshullám miatt még a VB-n is megmutathatta magát, meglepő lenne, ha a következő szezont is frankfurti színekben kezdené. De ott van még Götze is, aki ugyan már 30 éves, de kezd visszatalálni korábbi formájához. Kamada és Lindström személyében pedig gólerős középpályások is veszélyt jelenthetnek a vendégek kapujára, mindketten 7-7 gólt jegyeznek a bajnokságban.

A brémaiaknál már nem ilyen színes a paletta, ha góllövésről van szó, akkor Fullkrug az elsőszámú felelős, aki vezeti is a német pontvadászat góllövőlistáját. 13-szor sikerült már mattolnia az ellenfelek portásait. Ducksch inkább gólpasszokban jeleskedik, a kanadai táblázatban 9 ponttal szerepel 4/5-ös eloszlásban. A zöld-fehérek egyébként 31 gólt tudtak szerezni eddig, ami kicsivel több, mint másfeles gólátlag, ami szintén jónak számít a Bundesligában

Frankfurti részről tehát elég sok játékos számításba jöhet, ha gólokat várunk, a sok gólt kapó Werder védelme pedig “partner” lehet ebben. A két csapat offenzív játékfelfogása miatt akár már csak hazai oldalról az első félidőben összejöhet a két gól, de még a bréma is simán besegíthet ebbe a tippbe.

Tipp: 3-1.

Eintracht Frankfurt - Werder Bremen: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp