Kiesési rangadót rendeznek szombat este a Francia Ligue 1-ban. A 17.helyezett Strasbourg fogadja a sereghajtó Angers csapatát, a két együttes között 8 pontnyi a különbség.

A Strasbourg együttesénél rengeteg sérült van, ennek ellenére 2023-ban már két győzelmet arattak, míg a bajnokságban eddig összesen van három. A Lyon mellett a Montpellier együttesét győzték le idén, a Rennes és a Lille elleni vereség az, ami vállalható, azonban a Toulouse elleni vereséget jó lett volna elkerülni. A mai mérkőzésen van esélye a csapatnak a győzelemre, majd a következő fordulóban a Clermont következik, akik szintén nem egy verhetetlen kategória.

Idén nagyon jó az első félidős gólszámokban a hazai együttes, 23 bajnokijából 22 mérkőzésen volt legalább egy gól, az az egy alkalom pedig egy 0-0-ás mérkőzés volt még ősszel a jövőheti ellenfél ellen. 23 mérkőzésből 15 alkalommal szereztek gólt, hazai pályán ez a szám 12/8. Szerencsére kapnak is, 18 gól kaptak eddig az első félidőben, hazai pályán ez a szám 12/11. Ami kicsit nehezíti a tippet, hogy az ellenfél az Angers, de ki ellen menjen a játék a Strasbourgnak, ha nem a 20.helyezett együttes ellen?

Az Angers idegenben nagyon gyenge támadójátékot nyújt, mindösszesen 6 gólt szereztek eddig és kaptak 23-at. Az első félidőben nyolc mérkőzésen is kapituláltak, amikor ők voltak idegenben (11 mérkőzésen), gólt viszont alig szereztek. Nagyon gyengék, szerintem ők lesznek az egyik kiesők, a hazai együttes kis szerencsével talán bent maradhat.

Hazai győzelmet várok, már az elejétől kezdve kidolgozott támadásokkal, helyzetekkel és legalább egy góllal az első félidőben.

Strasbourg - Angers: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp