Az olasz Serie A hétfői meccsén az egyáltalán nem rossz erőkből álló, 9. helyezett Torino a tökutolsó Cremoneset fogadja.

A Torino a jelentősen erősebb Napoli-Inter-Roma-Milan-Lazio-Atalanta-Juve vonat mögött talán a legjobb olasz csapat. Sérülések terén "oké" szinten állnak: a védelemben a peremember David Zima, a középpályán a stabil kezdő fiatal tehetség, Samuele Ricci, illetve a csatársorban Valentino Lazaro és Pietro Pellegri nincs. Közülük Ricci és Lazaro talán a fontosabb, hiszen Pellegri emberemlékezet óta rehabon van, Zima pedig közel sem 90 perces játékos. Riccit a lengyel válogatott Karol Linetty pótolhatja, a csatársorban pedig a stabil Vlasic-Miranchuk-Sanabria trió szerepel már egy ideje.

A Torino Achilles sarka a góllövés. Az 5. legkevesebb gólt szerezték a ligában, kerek 1.0-ás gól/meccs átlaggal,pedig az xG mutatójuk teljesen rendben van. Kicsit utánanéztem hogy ez miként is lehetséges, hiszen az említett támadóhármast én nagyon jónak tartom - nos, a személyre lebontott xG mutatókból az látszik, hogy a Vlasic-Miranchuk-Sanabria hármas rendben van, viszont a középpályások és védők mindk kihagyják a gólhelyzeteik.

Ez viszont inkább más csapatok ellen fájhat majd, mint a Cremonese ellen. A ligautolsó csapatnál kis iróniával szólva nincs olyan nagy probléma: pocsék a védelem, gólt lőni abszolút képtelenek és 22 meccs után nyeretlenek a bajnokságban. Egyébként ma rekordot is állíthatnak be ha nem nyernek, ez jelenleg 23 nyeretlen meccs a Serie A-ban.

Hiányzó náluk a sérült kezdő támadók, Okereke illetve Dessers és az eltiltott szintén kezdő védő, Vasquez - én viszont azt mondanám inkább, hogy ami hiányzik náluk az mindössze egy kapus, egy teljes védősor, egy teljes középpálya és legalább két jó csatár.

Akárhogy nézem a Cremonese borzalmas, sőt odáig mennék hogy a modernkori foci legrosszabb Serie A csapata. Az odds inkább annak szól, hogy a Torino gólátlaga rossz és nem tartják valószínűnek a bukik, hogy agyon lesz verve a Cremonese. Egy tisztes vereség benne lehet, de a pontszerzést kizártnak tartom. Tipp: 2-0.

Torino - Cremonese: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp