Dubaiban ukrán házi meccset rendeznek a lányoknál, ahol a jelenlegi ukrán legjobb Kalinina, a múlt heti pontjait (tavalyi negyeddöntős pontjait), megvédeni nem tudó és a TOP100 -ból a 99. helyről egészen a 122. helyig visszazúgó 5. legjobb ukrán Yastremkával mérkőzik meg.

Tehetséget tekintve Yastremkat lehet megemlíteni, ám munkabírást, összpontosítás és kiegyensúlyozottság tekintetében egyértelműen Kalininánál a pont. Ezzel a levakarhatatlan, kemény, munkás, fizikai tenisszel pedig elérte Anhelina, hogy ma már őt jegyzik a legjobbként hazájában, nem Tsurenkót, nem Kostyukot, nem a már a rég múltba vesző Bondarenko lányokat.

A dubai-i menetet pedig egyből egy majdnem TOP10 -es Kudermetova veréssel kezdte, amely jó alap lehet a továbbiakra. kemény meccsen, három szettben gyűrte maga alá az ukrán az orosz vetélytársát. Kudermetovát sosem könnyű felőrölni, mint egy diót, olyan nehéz feltörni, ehhez képest a honfitársa, a mai Yastremska inkább tűnhet egy szotyoládénak.

No de azért ne írjam le a fiatalabb ukránt, a selejtezőt és az első kört szett elvesztése nélkül abszolválta, Errani, Davis és Cornet sem a legjobb formájában ütöget.

Kalininán azonban már az első fordulóban is látszott az akaratosság, a sikerre éhesség, ez az első és alap is ahhoz, hogy sikeresek legyen a pályára lépő teniszező. Yastremska sokkal könnyebben veszti el a kontrollt, egy egy sikertelenebb meccs fázisban és ez a holnapi ütközetükben is döntő tényezővel bírhat majd az három évvel előrébb járó Kalinina oldalára billentvén a mérkőzés eredményét.

Kalinina, Anhelina - Yastremska, Dayana: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp