Két gól nélküli döntetlennel a háta mögött érkezik erre a mérkőzésre a német Union Berlin együttese, akik a holland Ajaxot fogadják az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján. Mindkét együttes nagyon jól szerepel hazája bajnokságában, az Union Berlin a nagyon szoros Bundesligában a harmadik helyen áll a listavezető Bayern Münchennel és a második helyezett Dortmunddal megegyező pontszámmal, míg az Ajax a Feyenoord mögött áll a második helyen 3 pontos hátrányban.

Az Európa Liga D csoportjában szerepelt az ősszel az Union, ott a második helyen végzett a német együttes, 4-0-2-es mérleggel és 4-2-es gólaránnyal. A bajnokságban elég sok alkalommal van az első játékrészben gól a mérkőzéseiken, viszont itt az Európa Ligában valami iszonyat, amit eddig játszottak: hét mérkőzésen kettő olyan találkozót játszottak, amikor született gól az első játékrészben. A maradék 4 gól kivétel nélkül a 68.percben vagy azután született, így elmondható, hogy inkább második félidős csapat. Ma nem játszhatnak 0-0-ra, illetve kivárásra, mert ez az Ajax büntetni fog, még akkor is, ha elég súlytalanok voltak a csapatok az odavágón.

Evről-évre gyengül az Ajax, azonban a támadójátékon ez nem látszik meg. Mindig sikerül találni egy fiatal tehetséget, aki kiemelkedik a holland mezőnyben, illetve vannak, akik nemzetközi porondon is tudnak bizonyítani. Idén is lesz vélhetően jó pár távozójuk, egyszerűen hihetetlen, hogy milyen jól nyúlnak a tehetségekhez. A bajnokságban ők rúgták eddig a legtöbb gólt, illetve a BL-ben is szereztek 11-et, nagy pech, hogy a Liverpoollal és a Napolival voltak egy csoportban. Európa egyik legjobb formában lévő együttese idén a Napoli, rúgott is nekik két mérkőzésen 10-et, illetve akkor még a 'Pool sem volt annyira gyenge, mint most.

Azt gondolom, hogy nem fog megismétlődni az, ami az előző mérkőzésen, vagyis nem lesz 0-0 a végeredmény, de szerintem már a félidőig lesz legalább egy gól. Kevés gólt várnak a bukik, amit nem értek, persze a berlini együttes eddigi teljesítménye ezt támaszthatja alá.

A tippem az, hogy lesz legalább egy gól a félidőig, remélhetőleg egy korai gól majd megadja a mérkőzés alaphangját.

1. FC Union Berlin - Ajax: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp