Nem úgy sikerült Bognár Gyuri újrakezdése, ahogyan reménykedett abban. Azonban nem szabad csüggedni, játékban mutatott bíztató jeleket a csapat.

Például – ahogy Militár Iván szakelemző is kiemelte – 26 labdaérintése volt a zöld-fehér játékosoknak az ellenfél 16-osán belül, míg Waltner Róbert alatt ez 10 körül mozgott. A labdabirtoklásuk a Mezőkövesdnél jobb volt, az első félidőben kifejezetten jól letámadtak, és voltak olyan momentumok, amikor egy hajszál hiányzott a komoly helyzethez.

Jó véleménnyel vagyok a paksi transzformációról! Most már két hete lesz Bognár, ennyi idő pedig tényleg elégséges lehet a taktika átállításához, hiszen nem új dolgot kell megtanulnia a játékosoknak, hanem csak visszarázódni a régi stílushoz.

Annyi változtatást eszközölnék, hogy nálam Bőle Lukács kispadozna, és helyén Skribek Alen kezdene. Bőle nem érzi ezt a játékot, nagyon kilógott a mozgása, ellenben Skribek fiatal és dinamikus srác, aki ráadásul most motivált is lehet, hiszen az anyaegyesülete ellen lépne pályára. Nálam tehát tuti ott lenne a kezdő sípszónál.

A Puskás a MOL Fehérvár ellen szerintem jobban játszott, volt az első félidőben egy VAR által elvett góljuk, ráadásul most már magyar fiatalokat is lehet néha látni a kezdőcsapatban (Kern és Gruber). Nem lesznek szimpatikusak, mert kicsit sematikus a játékuk, ellenben láthatóan nagyon képzett játékosok alkotják a keretet.

Ráadásul a Paks és a Puskás mindig full izgalmas meccseket tolnak. Az utolsó két meccsüket megnyerte a Puskás, de azt megelőzően meg mindhárom meccsüket megnyerte a Paks, és ott voltak a teljesen elborult eredmények is: 6-1, 4-1, 4-2.

Valami ilyesmi várható szerintem most is, annak ellenére, hogy a Puskás nem játszik gólzáporos mérkőzéseket, mondhatni azt is: dög unalmasan tolja (ha olvassa ezt valaki tőlük, akkor könyörgöm, próbáljanak már meg kicsit gólra törőbb focit játszani…!). Viszont a „Bognár-ball” megint teret fog hódítani, és szerintem beleviszik a Puskást egy adok-kapokba. Ennek most nagyobb esélyt adok, mint a Kövesd ellen, és mivel a gólokra fogadás nem sokáig marad ilyen magas oddson egy Paks-mérkőzésen, így nem is tehetek mást: gólokra fogadok.

Puskás Akadémia - Paksi SE: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp