Vannak találkozók, amiket nehéz elengedni, ez is pont ilyen. A Washington nem tartozik a legjobb csapatok közé, ha a hazai mérlegük nézzük. A Wizards küzd a play-in helyekért, ingadozó a formájuk, vannak kiváló hónapok - mint a január -, de összességében nem beszélhetünk konstans jó játékról és teljesítményről. Ennek az egyik oka, hogy a Beal - Kuzma - Porzingis trió nagyon jól fest elsőre, statisztikai mutatóik is kiválóak, de a formájukban óriási kilengések tapasztalhatóak.

Ha mindhárom játékosnak nagyon megy az adott meccsen, akkor 15-20 ponttal is képesek nyerni, ha már egyikük betlizik, szoros a meccs, győzelem is kérdéses, ha ketten, akkor jönnek a vereségek. Az elmúlt hetekben javuló tendenciát mutattak, érvényes volt ez elsősorban a januári időszakra, de ez is egy kissé csalóka. A 8-5-ös mérleg köszönhető a többségében hazai pályán megvívott meccseknek, ahol 5-6 ellenfél verhető kategóriába tartozott.

Amint elérkeztünk februárhoz, rögtön változott a helyzet, jöttek a keményebb riválisok, több idegenbeli meccs, így csak egy 4-4-es mérlegre futotta, ebből mondhatni három evidens győzelem volt. A Washington az elmúlt két hónap során hazai pályán egyetlen egy olyan csapatot vert meg, aki idegenbeli mérlege alapján az elithez tartozik, ez a Philadelphia volt még december végén. Azóta a kötelezetőket hozták, de a szombat hajnali Knicks elleni minden lesz, csak kötelező nem.

Már önmagában az, hogy az elmúlt években is többször győzött a New York a fővárosban, az is egy jó alap lehetne, de ehhez érdemes hozzátenni, hogy idén a Knicks a liga egyik legjobb idegenbeli csapata. Érdmes megnézni a vonatkozó ATS mutatókat (19-10), illetve underdogként is nagyon hatékonyak. Amennyire gyengék a Madison Square Garden parkettjén, annyira jók idegenben, erről már többször is írtam.

A Knicks ráadásul februárra nagyon összekapta magát, ennyi idő kellett, hogy Tom Thibodeau elképzelés összeálljon. A nyolc meccsükből hat alkalommal tartották 110 pont alatt az aktuális ellenfelet, Thibodeau-féle védekezés kezd megmutatkozni a parketten is. A tét viszont alacsony, amit a Knicks győzelmére helyezek, ennek pedig egyetlen oka van: All-Star. Az AS-szünet mindig kicsit megkavarja az állóvizet, ezért vagyunk óvatosak, viszont könnyedén megeshet, hogy a meccs kezdetére az underdog szerepkörből (2.20), annyit csökken a Knicks szorzója, hogy favoritok lesznek. Ezt sem bánnánk, ugyanis ebben még a fentinél is jobb a mutatójuk (7-2), szinte alig veszítenek meccset favoritként idegenben.

Washington Wizards - New York Knicks: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp