Hetek, de lassan inkább hónapok óta üldözöm a Leeds első félidős overét. Megrögzöttség vagy egyszerű bolondság, magam sem tudom már, csak azt tudom, hogy előbb-utóbb jönni fog. Mint amikor valaki ugyanazzal az öt számmal lottózik (amit nem tudok megérteni egyébként), és egész életében retteg, hogy ha egyszer nem adja fel, tuti akkor húzzák ki. Picit hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy nekem nem öt szám kell a 90-ből, hanem a reálisan lehetséges 3-4 gólból minimum kettő már az első félidőben. Olyan nagy kérés? Nem hiszem.

A Leeds egyébként nagy mókamester, mert ott volt az Aston Villa elleni bajnoki, durr egy gól a 3. percben, aztán utána semmi. A United elleni bajnokin gól az első percben, aztán semmi. Ez az én problémám, a Leeds problémája meg az, hogy nem jönnek a pontok. Összefügg a kettő, mert ha jönnének a gólok, jönnének a pontok is. Néha egy-egy iksz beesik, de amúgy kósza remikkel nem lehet bennragadni. A Leeds és a S'oton kiesési rangadót játszik délután, ahol az iksz egyik félnek sem jó eredmény.

A Southampton elég gólképes csapat hátul, ennek ellenére erre cáfolt rá a Chelsea elleni legutolsó bajnokin, amikor 1-0-ra nyert. Hihetetlen egy csapat az a Chelsea is, de ez nem tartozik ide. A S'oton sebeire gyógyír volt a nem betervezett siker. Biztosan jót tett a srácoknak, az önbizalmuknak. A Leeds-nél az a Gnonto-Harrison-Bamford háromszög azért egy Bednareket a földön képes zavarba hozni, de ugyanígy Sulemanaék is képesek megforgatni az inkább levegőben erős, magas termetű belső védőket.

A Leeds és a S'oton 'genetikájában' is benne van, hogy őrült meccset játszanak. Meg tényleg, előbb-utóbb a nagy számok törvénye alapján is, jönni kell egy olyan félidőnek Leeds-meccsen, ahol minimum két gól születik. Ez most már az a fázis, amikor akár valamilyen tétemeléses szisztémával is rá lehet állni.

Leeds United - Southampton: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp