Már csak egy nyitott kérdés maradt az Erste Liga legjobb 4 közé jutását illetően, a Ferencvárosi TC vagy a DVTK Jegesmedvék csatlakozik-e a BJA HC, Brassó, Gyergyói HK trióhoz. A felek 3:2-es ferencvárosi vezetés mellett kezdik a mai találkozót a Tüske csarnokban, ahol akár el is dőlhet a párharc egy Fradi győzelemmel. Mivel eddig a felek nagyon kiélezett szoros csatákat vívtak egymással, ezért a végkimenetelre történő tippelést mellőzném. Ugyanakkor a zöld-fehérek triplázására kínált 1.70-es oddsot több szempontból sem hagynám ott.

Az első ok amiért felkeltette a figyelmemet a tipp az a gyakoriság. A fővárosi találkozóikon egyszer sem adta alább a hazai csapat 3 lőtt gólnál és ezekkel rendre be is húzta a mérkőzéseket rendes játékidőben. Tehát hiába vitézkednek saját csarnokukban a miskolciak, idegenben valahogy nem tudnak hatékonyak lenni sem védekezésben sem támadásban.

A másik ok amiért ki nem hagynám ezt az opciót, az a szombati, ez idáig utolsó mérkőzésük. Bár nem tippeltem sehol a mérkőzésre, olyan jó 80%-ban azért néztem a végül 4:1-es DVTK győzelemmel záruló mérkőzést. Akkor azt mondtam magamban, még egyszer ekkora szerencséje biztos hogy nem lesz a Jegesmedvéknek. 4-5 kapuvas a zöldek oldaláról, melyről már az egyébként jól védő Voris is lemondott. Azután 2-3 olyan földöntúli bravúr szintén Voristól, melyek azért nem mindennaposak és nem is ismételhetőek meccsről meccsre.

Abban biztosak lehetünk, így a találkozó előtt pár órával, hogy a finn Aku Kestila vezette Fradi első sor hatékonyabb lesz mint a szombati meccsen. Ez 1-2 gólban realizálódhat majd. Arra is jó esély van, hogy hosszú idő után a hazaiak végre betalálnak ellenfelük hálójába emberelőnyből is. Ez a két faktor ha bejön, ezzel meg is lesz az általam várt 3 gól.

Nyomás a vendégcsapaton van, melyet hazai pályán jól kezeltek. Ugyanakkor a Tüskében valami oknál fogva eddig mindig megremegett a kezük a lehetőség kapujában.

A szakértők szoros mérkőzésre számítanak. Én a szombaton látottak miatt úgy gondolom, hogy egy gólerősebb Fradit láthatunk majd. Viszont hogy ez mire lehet elég, ez számomra is megjósolhatatlan.

Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvek: Összes gól: Ferencvárosi TC - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp