A kézilabda Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában a Fradi csoportjában is érdekelt Aix a Benidormot látja vendégül.

Ebben a szakaszban már nagyon kevés meccsnek van tétje, a sors viszont úgy hozta, hogy a továbbjutásért az Aix és a Fradi megy. Erről jó eséllyel gólkülönbség fog dönteni, hiszen a Fradi 2 pont előnnyel rendelkezik az Aix-al szemben viszont míg a zöldek a csoportelső Flensburgot fogadják, addig az Aix a csoportutolsó Benidormot. Gólkülönbség terén az Aix -18, a Fradi -10-el áll, így a képlet adott: A magyar gárda próbál minél kisebb verésbe beleszaladni a Flensi ellen, miközben a franciák igyekeznek minél jobban elagyalni a Benidormot.

Itt pedig el is érkeztünk a mai mérkőzésünkhöz, ami számomra közel érthetetlen oddsot kapott. Az igaz, hogy nagyon rossz formában vannak a házigazda franciák, csoportelső helyről buktak 5 meccset zsinórban viszont azért ez nem egy rossz erőkből álló gárda. A francia bajnokság nagyon kompetitív így a kettős terhelés valószínűleg nagy plusz terhet ró a francia 7. helyezett Aix vállára - én inkább ennek és a pillanatnyi rossz formának tekintem a rossz sorozatuk, mint a képesség hiányának.

Az EHF-nek adott interjújában a balszélső, Xavier Labigang kijelentette, hogy jó ritmusban kézizve minél több góllal nyerni akarnak és továbbjutni, így attól nem kell félni, hogy ezt elengedi az Aix.

A Benidormnak arra, hogy elengedje a meccset jóval több oka lehet, ők már kiestek ráadásul a szintén kemény spanyol bajnokságban alsóházban tanyáznak, ahol még a kiesés szele is megcsaphatja őket.

Keretbeli sérülésekre nehéz infot találni ilyen csapatoknál, a közösségi média felületeik szerint nem fog kulcsember hiányozni. Épp emiatt a keretekbe mélyebben nem mennék bele.

A tippem arra alapozom, hogy jelentősen jobb csapat a PAUC, nekik van is tétje és a továbbjutáshoz minél jobban meg kéne ruházni a spanyolokat. Szerintem egyébként meg is lesz a továbbjutás, 5-6 gólos francia sikert várok, a Fradi pedig nem fogja tudni 2-3 gólos vereségen belül tartani a Flensburgot.

Pays d'Aix - Benidorm: Hendikep - Hendikep tipp