Az élvonalbeli Southampton csapatának az egyik legkönnyebb ellenfél jutott a FA Kupa 5.fordulójában, az együttes ugyanis a League Two-ban szereplő Grimsby Townt fogadja. Persze nem szabad leírni senkit, mert okoztak már meglepetést kiscsapatok is, azonban sokkal nehezebb ellenfelet is kaphattak volna.

A Szentek a mögöttünk álló hétvégén vereséget szenvedtek a Leeds Unitedtől, ezzel pedig 1-0-3-ra módosult a februári teljesítményük. Ezzel a siralmas idei teljesítménnyel a Premier League sereghajtójává léptek elő, nagy szerencséjük, hogy nagyon szoros a tabella hátsó fele, így semmi sincs veszve. Érdekesség, hogy egyedül a Chelseat tudták legyőzni az év második hónapjában, őket is idegenben, a Stamford Bridge-en.

A Grimsby egy középcsapat a negyedosztályban, 10-8-12-es mérleggel és 34-38-as gólaránnyal. Nem teljesítenek eddig rosszul a kupában, sőt, kifejezetten üde színfoltja a teljesítményük eddig ennek az évnek. A harmadosztályú Plymouth csapatát egyenlő létszám mellett verték 5-1-re, majd újabb League One-os együttesek kiejtésével, az előző körben már a Championshipben szereplő Luton ellen léphettek pályára. Idegenben 2-2-re végeztek egymás ellen, majd a megismételt mérkőzést behúzta a negyedosztályú Grimsby, ahol már a félidőben kialakult a 3-0-ás végeredmény.

Szerintem egy felforgatott Southampton lép ma a pályára, a hétvégén ugyanis a szintén pocsékul szereplő Leicester lesz az ellenfelük. Lesz esélyük azon a találkozón pontot szerezni, így azt gondolom, az elsőbbséget élvez most, így inkább olyan játékosok pályára lépését várom, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán. Ha így lesz, ők extrán motiváltak lesznek, ugyanis itt az idő arra, hogy megmutassák, ebbe a csapatba ők is beférnek. Azt várom, hogy kijön az osztálykülönbség a két csapat között, legalább 3 hazai gólt várok.

Southampton - Grimsby Town: Southampton által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp