A tegnapi nap után ma két mérkőzéssel folytatódik a MOL Magyar Kupa negyeddöntőinek a sora. A Ferencváros iváncsai kiesése után nem túl nagy merészség kijelenteni, hogy sokesélyessé vált a sorozat, hisz az állva maradt csapatok közül bárki megverhet bárkit. A Kisvárda mai budafoki vendégjátéka eléggé lutri számomra, mert valami számomra megmagyarázhatatlan oknál fogva a szabolcsiak ilyen időtájt szokták "elengedni" a sorozatot. Viszont a másik mai találkozóban, a Paksi SE - Vasas összecsapásban látok lehetőséget. Elsősorban a hazaiak kupamúltja miatt, másodsorban a bajnokságbeli pozíciójukat tekintve és végül, de nem utolsó sorban a paksiaknál történt közelmúltbeli változások miatt.

Kezdjük ez utóbbival, hisz a tippemben is ez a változás a döntő faktor. Két héttel ezelőtt edzőváltás történt a Tolna vármegyei csapat kispadján. Visszatért régi sikerei színhelyére Bognár György, akinek érkeztével borítékolható volt, hogy egy sokkal agresszívabb, támadóbb szellemű Paksot láthatunk mostantól. Az első tétmeccsük és a váltás közelsége miatt a Mezőkövesd ellen még besült a sokak által várt mutatvány, de hétvégén már olyan szinten pattogtatták ki a PAFC-ot, ahogyan az egy "Bognáros" csapattól elvárható. Ez a lendület akár a bajnoki dobogóig is repítheti Bödééket, de a kiesés elkerüléséért folytatott harcra biztos, hogy nem kell figyelniük. Ezzel szemben itt van a Vasas, akik ugyanezt nem mondhatják el magukról. Kondás Elemérék egész szezonja a kiesés elleni harcról szól, ezért nem hinném, hogy erre a kupameccsre tennék fel a szezonjukat. Elemér amúgy is partner tud lenni a kupasorozat elengedésében, ezt a kisvárdai edzősködése során testközelből láthattam. Mint ahogyan azt is láthattuk, hogy ez a Vasas védelem sem egy életbiztosítás. Hétvégén attól a Kisvárdától tudtak két gólt kapni, akik emberemlékezet óta nem lőttek klasszikus akciógólt. Akkor most pont a Pakstól ne tudnának, akik ennek a játékelemnek a specialistái.

A Paks az évek során egyre előrébb és előrébb menetelt az MK sorozatban olyannyira, hogy tavaly már a döntőben találta magát, ahol a Ferencváros ellenében elbukott. Nem véletlenül említettem a bevezetőben, hogy a Ferencváros már nincs a sorozatban. Minden józan gondolkodású csapat, akiknél nincs egyéb hátráltató tényező, rámegy erre a lehetőségre, hisz innen könnyebb a nemzetközi kupaszereplést kivívni, mint a bajnokságban. Szerintem a paksiak is tisztában vannak ezzel és ennek szellemében lépnek ma pályára.

Tolna vármegyében a média kicsit altat, mert szerintük a hazaiaknál az a kérdés, hogy "feláldozzák-e a kupamérkőzést a paksiak arra, hogy a bajnokságban minél előbb bebiztosítsák bennmaradásukat az NB I-ben?". Bognár György nem hülye, Ő is szereti a sikert és attól függetlenül, hogy a bajnokikon eddig negatív a Vasas elleni mérlegük szerintem a mérkőzésnek csak az lehet a kérdése, hogy milyen korán tudják azt a paksiak lezárni.

Paksi SE - Vasas: Paksi SE által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp