Itt az idő,hogy végre megtörjön a jég Jarrynak. A Santiagoban zajló torna második körében csap össze Diego Schwartzman és a fenn nevezett Nicolas Jarry. Eddig négy alkalommal találkoztak és minduntalan az argentin nyert. Azonban jelenleg minden e sorozat megszakítását prognosztizálja még a csillagok állása is kis túlzással.

Nehéz pontosan meghatározni,hogy mikor indult el a lejtőn Diego,de fokozatosan romlott a formája majd jött a mélyrepülés. Tavaly az év első felében még voltak apró fellángolásai,de az átütő lendület már akkor is hiányzott. A US Open óta viszont rohamtempóban zuhan a mélybe. Hiszen egyetlen egy győzelmet tudhat maga mögött az amerikai Grand Slamet követően. Mellette pedig 11 vereséget számlál. Nem hiába próbálkozott kedvenc borításán salakon ahol ugyan rendszetesen tiszteletét teszi,de nem ilyen mennyiségben,de sajnos a kényszer nagy úr. Három vörös borítású tornán indult és még szettet sem nyert. Rettentően szétcsúszott,mert a Cerundulo elleni meccs első szettjét leszámítva teljesen esélytelen volt a szemcsés felületű találkozóin.

A hullámvölgyekről a hórihorgas chilei is tudna mesélni aki úgy tűnik végre meglátta a fényt az alagút végén. Borzasztó nehezen találta meg újra önmagát. Azért is írtam,hogy még a csillagok együttállása is az ő győzelmét vizionálja,mert neki pedig pont a US Openre datálható a forma javulás. Tény,hogy nem egyik napról a másikra de fokozatosan. Ő is vállalta a februári salak sorozatot,mint sokan mások. Az első állomásán Buenos Airesben rögtön kiesett. A Rioi 500-ason viszont végre átszakadt a gát és a teher nála. Szett veszteség nélkül jutott el a selejtezőből indulva az elődöntőig ahol Baezt és Musettit is verte. Alcaraz a volt világelső pedig csak döntő szettbe tudta legyőzni. Egészen fantasztikus menetelés volt. Ezt követően joggal gondolhattuk,hogy kipukkadt,de a hazai torna motiválja,mert Varillast is két szettben elintézte ami az elmúlt heteket látva kisebb bravúrnak betudható.

Jelenleg nehéz elképzelni más forgatókönyvet ,mint hogy Jarry nyerje ezt a találkozót.

Schwartzman, Diego Sebastian - Jarry, Nicolas: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp