Sokat gondolkodtam, hogy megérett-e a gólokra a Paks egy kupamérkőzésen. Végül arra jutottam, hogy megpróbálom valamelyik verzióját, de ügyesnek kell lenni, mert lehetnek buktatók.

Két buktatót azonosítottam.

Az egyik maga a kupameccs jelleg. Itt egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, és nem lehet mindig adok-kapok megoldásokat választani. Ha megnézzük a Paks tavalyi kupaszereplését Bognár Györggyel, az sem a sok gólról szólt: Ferencváros ellen 0-3 a döntőben, az Újpest ellen 3-0 az elődöntőben, a Kazincbarcika 1-0, Csákvár 2-0, III. Kerület 5-0, Gyömrő 9-1. Ezek alapján kérdéses, hogy a kupameccsen előtérbe kerülő védekezőbb – vereséget elkerülni igyekvő – taktika hozza-e a sok gólt.

A másik a Vasas játéka. Kondás Elemért, Eli ’bát úgy ismertük meg Debrecenben, hogy szereti a támadó játékot. Erre fel Diósgyőrben, és most a Vasasnál is a támadójáték egy nagy nulla. Ha nem számoljuk a legutóbbi Kisvárda elleni bajnoki mérkőzést, ebben az évben még nem is játszott overt a Vasas!

Végül mégis megindultam a gólok irányába, ez pedig a Paks hétvégi játéka miatt történt meg. A Paks ugyanis egy totálisan tartalékos csapattal verte bucira a Puskást. Ha nem számoljuk Varga Barnabást, Kádárt, Pappot és Windeckert, akkor egy komplett cserecsapat lépett pályára. ÉS ezzel a tarcsi csapattal játszottak olyan focit, amit nagyon régóta nem! Persze hozzá kell tenni, hogy a Puskás az első harminc percben lefocizta őket, ha rúgnak 5 gólt, senki sem lepődött volna meg.

Most újra pályára lép a kezdőcsapatban Hahn Jani, Sajbán, Haraszti, a kapus Nagy, Szélpál, szóval a régi motorosok. Akkora lökést adott nekik ez a felcsúti győzelem, és annyira megy most nekik, hogy meggyőztem magamat arról, lehetnek gólok valamilyen megosztásban.

Elvetettem a rengeteg összgólt, tehát ilyen 4-1, 4-2, 5-3, 7-4 biztosan nem lesz, ez még a tavalyi Bognár Gyuri-féle kupataktikában sem volt benne. Tehát én az első félidőre mennék rá, és itt lehetséges elkapni azt, hogy a Paks gyorsan szerez gólt. Emellett viszont olyan szétszórt volt a Paks a Puskás elleni meccs első fél órájában, hogy a Vasas is be tud találni. Tehát 2 találat lehet az első félidőben, aztán a második játékrészben meglátjuk, mi lesz, mert ott már eléggé fáradtnak tűnt nekem a Paks mindkét meccsén Bognárral, mintha Waltner mégsem készítette volna fel őket olyan tökéletesen fizikálisan. Szóval vagy marad 1-1, vagy begyömöszöl valaki egyet még a második félidőben. A lényeg nem változik, első félidő két gól legalább!

Paksi SE - Vasas: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp