A második fordulóban csap össze Yannick Hanfmann és Carballes Baena.

Kevés német játékos mondhatja el magáról hogy ennyire megszállott salak specialista e kivételt erősíti Yannick. Az összes salakos tornán tiszteletét tette a német és szerintem impozánsra sikerült a sorozata. A cordobai állomást leszámítva ahol az első körben búcsúzott tisztességes helytállt.

Hiszen már buenos airesben is salakot reggeliző argentinok ellen is jól játszott. A kevésbé sikeres Cerundolo testvért verte,majd a francia Gastonnak egy darab játékot engedélyezett. A másik Cerundolo álltja végül útját aki döntő 5-5-nél vette el az adogatását. A rioi tornán a selejtezőben az első kört könnyedén vette,de a főtáblára jutásért nem volt szerencséje hiszen az első kiemelt Bagnist kapta. Az látszik,hogy a santiagoi környezet és salak ízlik a németnek. A selejtezőből kellett ismét felverekednie magát,de sok problémát nem jelentett neki,mert szett veszteség nélkül jutott el a főtábálára. Az első fordulóban pedig legyalulta Martinezt akinek mindössze két játékot engedélyezett. Jól kirajzolódik ha elkapja a fonalat nem kegyelmez Hanfmann.

A spanyol soha nem tartozott az elithez salakon sem, inkább egy jó iparoshoz hasonlít. Rendszeres résztvevője a Challenger salakos tornáknak ahol stabilon hoz 2-3 köröket. Azonban az ATP 250-es szint rendszeresen nagy falatnak bizonyul. Ő is teljes jogú tagja a februári versenyeknek. A mérlege viszont nem ilyen szépen alakult,mint Hanfmann esetében. A négy tornából egyetlen egy meccset nyert meg saját erejéből. Hiszen azért lehet itt a második fordulóban,mert Taberner az első szett után feladta a találkozójukat. Carballes Baena szinte egész karriejének teljesítmény jól leírható és egyben kiszámítható,mert egy bizonyos határon túl megáll a tudománya. A német viszont képes átvágni ezeken a korlátokon. A jelenlegi formák alapján meglepő lenne ha nem Yannick nyerne.

Hanfmann, Yannick - Carballes Baena, Roberto: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp