Megy a darálás ezerrel az ATP Touron, most ATP500 -as tornán gyűjthetik a legjobbak a férfiak mezőnyében a pontokat. Ennek a sűrűjéből Medvedev sem maradhat ki, hiszen a rotterdami500 -as és a dohai 250 -es turné után a dubai-i versenyen is folytatja a menetelését. Szerencséjére az orosznak igazán nagy erő kimerítő meccseket nem kellett játszania, a Rotterdam-Doha repülőútnál kellett kicsit akklimatizálódni, de Katarból Bahreinbe átruccanni már nem olyan nagy kunszt, nem veszi igénybe a szervezetet. Ennek rendje és módja szerint az első nyitó meccsét könnyű szerrel húzta be a formán kívüli szerencsés vesztes olasz Arnaldival szemben, újabb erőkímélő meccsel a háta mögött érkezik a 16 közé kerülést eldöntő meccsére.

Ott pedig egyik "kedvenc" riválisa a kazah Bublik jön szembe, aki ellen 5-0 -as mérlegel bír daniil.

Bublikot jól ismerjük, elképesztően tehetséges játékos, aki, ha akar akkor nagyon tud játszani, viszont, ha nem úgy alakulnak az elején a próbálkozásai, ahogy eltervezte, akkor képes elszállni és dobni bele mindent a lecsóba vagyis a labdákat elszórni.

Bublik a marseillei döntős hét után, ahol Hurkacz ellen veszített érkezett, utazással a háta mögött az Arab Emírségekbe.

Az első körben a selejtezőből sikeresen kvalifikáló bolgár Lazarov ellen egy 6:1 -es nyert szett után már nem kellett nagyon ütögetnie, mert a balkáni srác feladta a második elején.

Medvedev ellen teljesen másra készülhet, akinek nagyon nem szereti a kanalazós, mindenhova odaérős, polip kezekkel visszaadott ütéseit. Medvedev most elkapta a ritmust, amit szabad környezetben, kemény pályán egy sima Bublik veréssel folytathat, ha teremben játszanának lehet szorosabb lenne, de nyílt ég alatt nálam ez a formát nézve sima szettveszteség nélküli Medve siker.

Medvedev, Daniil - Bublik, Alexander: Szett hendikeppel - Hendikep tipp