Dubai mellett a másik ATP500 -as tornát a már megszokott, a naptárban 2001 óta szereplő Abierto Mexicano Opent a festői Acapulcóban rendezik.

Az időjárási viszonyok kissé kegyetlenek, hiszen az esti programban is kerek 30 fokban nyomták a játékosok, de hát a sikerért meg kell küzdeni, más kérdés, hogy a Dubai 3,020,535 dollárral szemben "csak" 2,178,980 dollárt osztanak ki a szervezők.

A legjobbak ennek megfelelően (Djokovic és Medvedev) az arab világban sorakoztak fel, Alcaraz és Norrie visszalépésével pedig jól tárva maradt az ajtó, nagy lehetőség ez a versenyben lévő játékosoknak.

Mint az új fiatal csillag, dán Holger Runenek is, aki Rotterdamban csukló sérülés miatt visszalépett, de az azóta eltelt két hétben sikerült újra lendületbe hoznia magát.

Rune egy kemény meccsel nyitott Acapulcóban, hiszen az amerikai egyetemi bajnok és az idei Australian Openen is brillírozó Ben Sheltont kellett szett hátrányból két vállra fektetnie, végül sikerült és az ellenállhatatlan, gyors játékával felőrölte az amerikai fiút.

Ma a portugál Nuno Borgesnek esélyes sem volt a dán tornádóval szemben, pláne úgy, hogy a luzitán egy teljes heti versenyzéssel a háta mögött, Monterrey CH verseny megnyerésével és fáradtságával lépett pályára, valamint a második szettben sérülten is játszott, így Rune 6:0,6:2 -es sikere egy jó átmozgatónak fleelt meg az északi számára.

Berrettini "kalapács" még keresi az igazi félelmetes formáját. Nincs meg az a sérthetetlensége, ami korábban megvolt vagy amit füvön megkérdőjelezhetetlenül rendre felvonultatott.

Sokszor tapasztalni nála azt az elbizonytalanodást, amit például Auger Aliassimenél is látni lehet.

Igaz, hogy az első két fordulót simán teljesítette, de Molcan sérülten szerepelt, míg Elias Ymer nem egy kategória. Rune ellenben veszélyes, nem fél senkitől, ezt a vakmerő stílust pedig szerintem az olasz nem fogja kedvelni. Szoros mérkőzésen várom a dán tehetség visszavágását a tavalyi indian welsi vereségért.

Berrettini, Matteo - Rune, Holger Vitus Nødskov: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp