Fordult a kocka, ami a momentumot illeti. Az FC Barcelona nyeregben volt, és amikor mi, totálisan naív Barca-fanok azt hittük, hogy a Real-Atleti után majd jól nő a katalán előny, még csökkent is az előző körben. Közben ott volt az Európa Liga, ahol a Man. United adott kisebb sallert a Barcelona csapatának. Nem túl jó napok, és a baj még nagyobb lett, amikor a Pedri-Dembélé duó mellé még Lewandowski is csatlakozott. A Barca támadójátékának 3 legfontosabb eleme egyszerre esett ki. Illetve nem egyszerre, de hogy ma egyik sem játszik, az tény. Azért azért láttuk többször, hogy Dembélé mennyire hasznos tud lenni. Persze tud bontani Rap és Ferran is, de egyikük sem Dembélé, annak ellenére, hogy a gall is elég üres nyaktól felfelé. Ferran nem lő be semmit, Fati meg a van de minek kategória. Lényeg a lényeg, e trió nélkül, Pedri, Dembélé és Lewa nélkül a Barca-gól, mint olyan, nálam kérdéses. Nem vagyok benne biztos, hogy a katalán csapat betalál, ha az Almeria ellen sem sikerült, meg sem lepne.

Közben a Real Madrid azért a BL-ben a 'pool elleni 5-2-nél megmutatta, hogy mire képes. Kapott két ütést, magához tért, aztán vágott ötöt. Vini Jr remek, Benzema szintén, Valverde játéka pedig akkor is kiváló, ha elöl játszik.

Talán motiváció szint is magasabb hazai oldalon, egyrészt a bajnoki tabella miatt, ahol csak 7 pont a Barca előny, és a Szuperkupa fricska is bökheti Benzemáék csőrét. De ugye, ott volt Pedri, volt Lewa, most nincs semmi.

Tényleg úgy vélem, a Real Madrid így nagy hendit kapott a sorstól. Hiba lenne nem kihasználni ezt az adódó előnyt. Mivel ez a helyzet most adott, azaz hogy nincs Pedri, Lewa és Dembélé, ezt most kell kihasználni. Ha Viniék ráéreznek az ízére, szerintem el is dönthetik a továbbjutást.

Real Madrid - FC Barcelona: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp