Ismét pályára lép a szaúdi Al-Baten, ráadásul úgy érkezik a bajnoki címre legnagyobb esélyes együttes otthonába, hogy az előző mérkőzésén megszerezték első győzelmüket a bajnokságban. Bármilyen más ellenfél ellen azt írnám, hogy a csapat talán elindulhat felfelé, már ami a játékot illeti, azonban ma az az Al Nassr az ellenfél, ahol Cristiano Ronaldo is játszik, akit az előző hónap legjobb játékosává választottak, annyira jól ment neki.

A kezdeti nehézségek után magára talált a portugál világsztár, és most már megszámolatlanul rugdalja a gólokat. Meg persze néha kioszt egy-egy asszisztot is, az elmúlt négy mérkőzésén 8 gól és 2 gólpassz Ronaldo mérlege, és arra hogy ma is mesterhármast szerez csak 3.25-öt fizet egy konkurens iroda. Érdekesség, hogy a február havi teljesítményével már csak 5 góllal van elmaradva a (házi)góllövőlistát is vezető Anderson Taliscától, akiről kötve hiszem, hogy a szezon végén is Ronaldo előtt végez majd.

A hazai együttes a bajnoki címért harcol, jelenleg az élen állnak, két pontos előnnyel. A vendégek az utolsók még mindig, azonban immár 6 pontot gyűjtöttek, az előző fordulóban megduplázták a pontjaik számát. A szép búcsúért harcol már csak az Al-Baten, ugyanis a bent maradást érő helyen 11 pontra vannak tőlük.

2021-ben hazai pályán 7-0-ra ütötte ki az Al Nassr a mai ellenfelét, szerintem a jelenlegi helyzetben simán benne van, hogy hasonló eredmény előforduljon, és megdőljön a szezon legmagasabb különbségű győzelme, ami 5-0 volt.

Gólzáporos mérkőzést várok, hazai gólokkal, klasszisokkal jobb játékosok alkotják a favorit együttes keretét, így csak tőlük függ, hogy mekkora különbségű győzelmet aratnak.

Al Nassr (KSA) - Al-Baten: Gólok száma - Felett/alatt tipp