Acapulcóban is ATP500 -as tornán küzdenek a felek, csakúgy, mint Dubaiban.

A Rotterdamban még csukló sérülés miatt visszalépő dán szuper tehetség, Holger Rune pedig hasít a mexikói tengerpart mellett.

Az amerikai egyetemi bajnok Ben Shelton ellen még játékba kellett lendülnie, ami egy elvesztett tie-breakes szettet jelentett, ám onnantól számítva megállíthatatlan az északi srác. Sheltont végül egy sima 6:4,6:2 -vel rendezte le, majd a következő körben a portugál, friss ATP CH Monterrey tornagyőztes Borgessel mosatta fel a padlót 6:0, 6:2 arányban.

A mai következő körre a "kalapács" becenévre hallgató olasz Berrettini ellen egy ki-ki meccsre számítottak a bukik, közel azonos esélyszámokkal jöttek ki az irodák, látva a dán formáját én egyértelműen Rune mellé álltam. Az előzetest is megírtam ... Ami végül nem számított a játékban, mivel Berrettinit olyannyira állva hagyta a pörgős dán, hogy 6:0,1:0 -nál bedobta a talján a törölközőt és feladta a kilátástalan és már-már megalázó küzdelmet.

Látva Rune fergeteges tempóját és félelem nélküli teniszét, De Minaur sem számíthat sok jóra. Sőt tavaly az ősszel teremben kétszer is találkoztak és mindkétszer a Lego országát képviselő fél örülhetett elsőre Stockholban három, majd Baselben már két breakelt szettben.

De Minaur három könnyed meccsen van túl, ám a helyi fiú Pacheco Mendez, Jacopo Berrettini mind ITF kategória voltak, míg Taro Daniel sem most futja a legjobb formáját. Rune más szint amihez szerintem nem fog tudni felpörögni az ausztrál az esti program során.

Rune, Holger Vitus Nødskov - De Minaur, Alex: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp