Az idei szezonban talán még a szokottnál is hangsúlyosabb a hazai pálya előnye, főleg az olyan csapatoknál, mint a Denver Nuggets vagy a Memphis Grizzlies. A konferencia legjobb hazai mérlegével rendelkeznek, idegenben viszont a Memphis nem annyira célos. Előfordult náluk nyolc mérkőzésből álló vereségszéria is, ez azzal köthető össze, hogy Steven Adams továbbra is sérüléssel bajlódik.

A center felelős a palánk alatti védekezésért, időbe telt, mire megtalálta a játékát nélküle a Grizzlies, nem sokkal később legyőzték hazai pályán a Denvert. Ezek alapján azt is mondhatnánk, kerüljük ezt a meccset, de mint mondtuk, otthon teljesen más arcát mutatja a Nuggets. Jokicék magabiztosak, védekezésük sokat javul, gyakorlatilag top5-össé válik. Pont azokban a mutatókban javul a védekezésük jelentősen, ahol a Memphis támadójátéka erős: gyorsindítás és a második esélyből szerzett pontok.

Csalóka lenne kiindulni a legutóbbi egymás elleni meccsükből, mert ott félidőre eldőlt minden, érezhető volt a Denver Nuggets játékosain, hogy különösebben nem izgatja őket az eredmény. Jokic és Murray 25 perc környékén töltöttek a pályán (7-8 perccel kevesebbet, mint szoktak). Úgy voltak vele, hogy majd hazai környezetben visszavágunk, ugyanis 2,5 hónapja egyetlen contender csapat sem tudta megszorongatni a Denvert hazai pályán. És ebben az esetben nem 3-5 pontos győzelmekről beszélhetünk, hanem 10-15-20 pontos sikerekről.

És igen, hazai pályán beindul az a brutális támadógépezet, érdemes egy pillanatást vetni a net rating statokra, amely a differenciát jelöli a dobott és a kapott pontok között, ebben a Denver +11,7-tel áll, azaz majd 12 ponttal dobnak többet otthon, mint az ellenfelek. Az említett támadógépezet 120 pont felett átlagol, elképesztőek, míg a Memphis idegenben finoman szólva sem remekel a 110 dobott ponttal és az ezt meghaladó bekapott mennyiséggel. Ezek alapján a -4,5 pontos határ a Denverre még alacsonynak is tűnik, de ez egy rangadó, így óvatosak vagyunk.

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp