Az ezüstérem két legnagyobb várományosa csaphat össze péntek este a Dortmund stadionjában, a Signal Iduna parkban.

A pontszámok alapján talán azt is ki lehetne jelenteni, hogy a Salátástál esélyesei léphetnek ma pályára, de szögezzük le gyorsan: a Bayern München mögött a második hely elérése lehet csak a reális cél bármelyik német csapat számára jelenleg. Ezzel egyébként valószínűleg a Dortmund és a Leipzig is beérné, mármint egy jó dobogós helyezéssel. A Borussia eszméletlen formában, zsinórban 9 győzelem után fogadják ma a Lipcsét. Jól bírják a három frontos terhelést, a kupában, a BL-ben, és a bajnokságban is működik a gépezet, Terzic ráérzett a fiatalok beépítésére, és persze a rutinos rókákkal való együttes szereplésre. A támadószekció nem lesz ma teljes a sárgamezeseknél, Adeyemi és Moukoko sem játszhat, így sem mondhatjuk azonban, hogy a góllövés feladata egyszemélyben Hallerre fog hárulni: Brandt, Reus, Bellingham és Reyna is képes lehet ma találatszerzésre.

A Lipcse sem panaszkodhat, a kezdeti szenvedés után rátaláltak egy helyes ösvényre, bár rájuk még hosszabb út várhat a hazaiaknál. Wernert visszakapták, Szoboszlai világklasszis formában, Forsberg is pazarul játszik mostanság, igaz Gulácsi továbbra sem lesz, de a tipp szempontjából ez csak jól sülhet el. Rajta kívül Laimer hiánya is kardinális pont lehet, a támadások szűrése ma nehezebben fog menni az osztrák távollétében.

A csakugyan dobogóra hajtó Lipcse ma várhatóan eléggé megnehezíti majd a hazaiak dolgát. Egyébként is mindkét gárda sok gólt átlagol rúgott gólok tekintetében, de kapottakban is 1 fölött állnak. Gólgazdag találkozón remit várok, esetleg egy szűkös hazai sikert, de a gólok biztos jönni fognak. A Bundesben sok a gólzáporos meccs idén, nem vennék rá mérget, hogy pont ez az összecsapás lesz a kivétel.

Tipp: 2-2.

Borussia Dortmund - RB Leipzig: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp