A legjobb négybe kerüléséért küzdenek magyar idő szerint éjszaka a lányok a Monterreyben zajló WTA tornán. Az Elise Mertens - Elisabetta Cocciaretto párosítás egyike ezekenek. Érdekesség,hogy még soha nem játszottak egymás ellen pedig az olasz is egy jó ideje a női mezőny vérkeringésének szerves része.

Bár talán azzal indokolható,hogy ritkán jut el Elisabetta a tornák ezen szakaszáig. A tavaly év végi szintén Mexikóban rendezett Challenger tornán aratott diadal lökést adott a játékának. Hiszen ezt követően az év elején Hobartban döntőzött ahol jól csengő neveket győzött le,de ha a formájukat megnézzük a lányoknak már jóval árnyaltabb képet kapunk. Ezért is csalóka az olasz lány menetelése. Nem véletlen,hogy egy közepes formában lévő Siniakova egy 6-0 kiosztott neki Meridában amely végül a búcsút is jelentette Cocciaretto számára. A sorsolása elég jól alakult itt Monterreyben,mert az első körben a spanyol alig nevezhető kihivásnak,de az első szettben így is fejtörést okozott neki. A második körben Mariát két tie breakben sikerült legyűrnie. Óriási hullámzás volt az egész találkozó. Nem épp bíztató előjel az olasznak e mérkőzés kapcsán.

A belga tavalyi éve elég pocsékra sikeredett,de idén sikerült a helyes ösvényre terelnie a formáját.Az Ausztrál Open óta egyenletes teljesítményt nyújt nincsenek benne óriási kilengések sem pozitív sem negatív irányba. Sabalenkától kapott ki a kenguruk földjén,mint utólag kiderült a bajnoktól így emiatt nem kell elbújdosnia. Valamint Kudermetova és Collinstól gyűjtött be még vereséget. Ők is olyan játékosok akik bárkit képesek elkapni. Összességében a mondhatni kötelező győzelmeket szépen lehozza.Az első fordulóban az újabb orosz üdvöskét váratlanul simán megverte.

Mertens a második körben Ruse ellen egy szettben kihagyott a figyelme,de az első és harmadik játszmában szinte végig koncentrált és stabil játékot produkált.

A tornán mutatott játékuk alapján Mertens meggyőzőbb teljesítményt tett le az asztalra és ráadásul az olasz idén a győzelmeit formán kívüliek ellen érte el így szerintem kicsit túlértékelik e mérkőzés kapcsán.

Mertens, Elise - Cocciaretto, Elisabetta: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp